Vilka är riskerna med flerbarnsfödsel?

Hos människa är en flerbarnsfödsel definieras som ett barn som omfattar fler än ett barn. Som standard är en multipel graviditet anses vara hög risk, eftersom det finns ett antal risker för flerbarnsfödsel som måste noga övervägas av en gravid mamma och hennes stödpersonal. Flerbarnsfödslar, speciellt med multiplar med ett stort antal barn, är på frammarsch, tack vare användningen av fertilitetsbehandling, som drastiskt ökar sannolikheten för flerbarnsfödsel.

Tvillingar har varit kända i hela mänsklighetens historia, och även om partnersamverkan har stigit dramatiskt, är tvillinggraviditeter behandlas annorlunda än graviditeter innebär hög för detaljhandelskedjorna, eftersom de anses vara mindre farliga. Det är dock en mamma som är gravid med tvillingar som fortfarande omfattas av risken för flerbarnsfödsel, från graviditetsdiabetes till för tidig förlossning, och även om tvillinggraviditeter är mindre riskfyllt än hög för detaljhandelskedjorna, kan de fortfarande farlig.

En av de mest angelägna riskerna med flerbarnsfödsel är för tidig förlossning. I allmänhet varar mänskliga mognadsprocess på 40 veckor, och bebisar som föds vid 40 veckor tenderar att vara friskare. Med tvillingar, kan dräktighet strategi 37 eller ens 35 veckor, och detta kan vara mycket farlig. I höga att detaljhandelskedjorna, kan dräktigheten perioder krympa ännu mer, eftersom den mänskliga kroppen är helt enkelt inte resurser för att ett stort antal barn. Prematura spädbarn eller preemies har en mycket låg födelsevikt, och de är i riskzonen för en rad hälsoproblem.

för modern, risken för flerbarnsfödsel omfattar många olika graviditetsrelaterad hygienkrav som graviditetsdiabetes diabetes, njur-infektioner, genombrottsblödning, anemi, havandeskapsförgiftning, och hypemesis, okontrollerad och våldsamma kräkningar som kan vara mycket obehaglig. Moderkakan problem som placenta previa och abruptio moderkakan är också vanligare med detaljhandelskedjorna, som är ett tillstånd som kallas "inkompetenta livmoderhals", där livmoderhalsen naturligt öppnas, så att barn till för tidigt födda eller utlösa ett missfall.

Riskerna för flerbarnsfödsel även potentiella problem för barnet. Multiplar erfarenhet högre försenad utveckling, missbildningar och tillstånd som cerebral pares. Problem med fostrets utveckling tros vara vanligare hos flerbarnsfödsel grund av den ökade belastningen på moderns kropp.

Vissa studier har också kopplat specifika hälsoproblem med hjälp av fertilitetsbehandling, skilja mellan naturligt utformade multiplar och de som utformats med hjälp av fertilitet droger. Fler studier behövs innan och skapar en säker länk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.