Vilka är de symptom på stress?

Symtom på stress kan variera från en person till nästa, och från och med en stressande episod till nästa. Stress kan orsakas av många olika saker, och hur en kropp reagerar på att stress kan ändras beroende på dessa orsaker. I vissa fall kan stress leda till främst fysiska symptom. I andra fall kan symtom på stress kan manifestera sig genom tankar, känslor eller beteenden.

fysiska symptom på stress omfatta sådant som huvudvärk, ryggvärk, hjärtklappning, högt blodtryck, och många andra. Medan det kan vara svårt att fastställa exakt om något av dessa symtom beror på stress enbart om symptomen kvarstår, bör de kontrolleras av en läkare eller sjuksköterska. Om stressen är långlivade, kan patienten hänvisas till en psykisk hälsa specialist, exempelvis en psykiater. Vissa villkor, till exempel högt blodtryck och hjärtsjukdomar kommer självklart kräva omedelbar läkarvård.

Mental symptom på stress inkluderar ångest, sömnsvårigheter, nedstämdhet, depression, brist på fokus och utbrändhet. Dessa psykiska tillstånd kan vara mycket allvarliga och de kan behöva professionell behandling. I sådana fall kan en läkare inte bara behandla symtom på stress, men se om den grundläggande orsaken till den mentala ångest kan vara dämpad. Detta kan ske genom en läkemedelsbehandling strategi med antidepressiva läkemedel.

Den sista stora fördelningen av stress symtom beteendevetenskapliga frågor. Stress, främst på grund av psykiska påfrestningar, kan orsaka arga utbrott, gråt, ätstörningar, drogmissbruk eller relationsproblem. Vid denna punkt, får den stress börjar orsaka andra problem som inte är relaterade till den ursprungliga orsaken till stress. Därmed faller sönder situationen snabbt till en cykel av problem som kan orsaka ännu mer stress.

Behandling av stressymptom kan du göra med många olika strategier, beroende på situationen. Behandla bara symptomen kan vara effektiva om symptomen främst fysiska. Till exempel tar en värktablett är ofta allt som krävs för att bli av med en smärre huvudvärk. Receptbelagda anti-depressiva, som tidigare nämnts, tillsammans med olika avslappningstekniker och rådgivning är andra sätt att ta hand om de underliggande problemen, som även bör lindra symtomen.

I de flesta fall, symtom av stress kommer att återvända så länge roten till problemet är fortfarande olöst. Därför att behandla symptomen ofta har bara tillfällig hjälp. Det är därför som stress kan vara så försvagande. Det brukar inte orsaka en total förlust av funktion, åtminstone inte omedelbart, men blir ett kroniskt problem som bara verkar bli värre med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.