Vilka är de olika DMSO Använder?

En flytande kemiska lösningsmedel som kallas dimetylsulfoxid eller DMSO kan vara en modern universalmedel eller ett potentiellt farligt exempel på kvacksalvare medicin. Härstammar från pappersmassa, DMSO provades första gången som ett möjligt läkemedel drog i början av 1960-talet. Preliminära testresultat visade att DMSO hade förmågan att tränga organiska membran såsom hud vävnad, blodkärl och mänskliga organ. Eftersom dessa membran kunde brytas av DMSO utan skador, trodde vissa forskare den kemiska förening som skulle kunna användas som ett effektivare drug delivery system, eftersom smärtstillande läkemedel som morfin sulfat kunde blandas med DMSO och appliceras på patientens hud. Andra läkemedel kan också åkte snålskjuts med DMSO, såsom antiinflammatoriska eller cancer-fighting droger.

DMSO användningsområden är bland annat aktuella hud behandlingar, mindre muskulös krämpor och anti-virus program. Hudåkommor såsom akne, psoriasis och eksem kan behandlas med vanliga tillämpningar av DMSO. Mindre brännskador och hudutslag sägs också kunna behandlas med DMSO. DMSO har antioxidativa egenskaper och betraktas som en fri radikal asätare, vilket innebär att den har förmågan att tränga igenom cellernas väggar och översvämning dem med syre. Denna åtgärd skapar en fientlig miljö för virus, eftersom de är beroende av celler för dubbelarbete. Aktuell hudåkommor drar också nytta av den ökade syresättning och eliminering av skadliga fria radikaler.

Andra DMSO användningar är mer kontroversiella, men också lovande, enligt många DMSO förespråkare. Vissa hävdar att DMSO har en positiv effekt på sådana smärtsamma och sådana allvarliga sjukdomar som sklerodermi och artrit. Eftersom DMSO kan tränga gemensam vävnad och förstöra fria radikaler, kan det lindra mycket av svullnad och smärta i samband med artrit. Vissa studier tyder på att artrit patienter som gavs DMSO visat ett större utbud av rörelse och betydligt mindre ledvärk efter behandling. DMSO kan också lindra kollagen, ett naturligt ämne som ger huden dess elastiska egenskaper. Vissa sklerodermi patienter rapporterade minskningen av inflammerad vävnad efter att ha fått flera tillämpningar av DMSO. Däremot har den federala Food and Drug Administration (FDA) godkände endast användning av DMSO för ett tillstånd, interstitiell cystit.

Vissa DMSO användningsområden är fortfarande en källa till kontroverser för förespråkare och kritiker. DMSO har använts i årtionden som ett liniment för hästar, och många mänskliga idrottare har också behandlats med DMSO efter att ha lidit muskelkramper eller vrickade leder. Under 1970-talet och tidiga 1980-talet, många människor köpte olagligt flaskor DMSO som alternativ universalmedel för förhållanden mellan nedskärningar och skrapar till avancerade former av cancer. Eftersom industriell kvalitet DMSO inte var rättsligt godkända för receptfria humanläkemedel, många DMSO marknadsförare undersökts och /eller åtalas. Läkemedel kvalitet DMSO kan fortfarande hämtas från alternativa hälsokostaffärer och andra källor på nätet. Ett derivat av DMSO kallas Methyl Sulfonyl Metan (MSM) är också marknadsförs som ett kosttillskott, med egen tvätt förteckning över användningsområden och fördelar. Eftersom DMSO och MSM marknadsförs främst som kosttillskott och inte läkemedel, är de inte föremål för samma granskning och reglering av receptbelagda eller över disk läkemedel. Det är viktigt för konsumenterna att forskningen en produkt som DMSO noga innan man beslutar om att inte använda det för hälso-ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.