Vilka är de hälsosamma effekterna av te?

östra kulturer insett hälsofördelarna med te så långt tillbaka som 1776 f. Kr. Efter att ha bevittnat en sådan långvarig anslutning till användning av te som en frisk elixir, omfamnade västerlänningar också på idén och började dricka te ungefär tre hundra år sedan. Te finns i flera former, vita, oolong, och naturläkemedel, men den vanligaste teer är svart och grönt. Var och en har sina egna speciella egenskaper och varje finns i bladform och förpackad i en tepåse.

Antioxidant polyfenoler är en av de största hälsofördelar te. Det är viktigt att kontinuerligt fylla på antioxidant molekyler, eftersom de är kroppens försvar mot de skadliga effekterna av fria radikaler, som kan accelerera utvecklingen av cancer och hjärt-frågor. Kort sagt, antioxidanter förlänga livslängden.

En särskild grupp av antioxidanter polyfenoler som finns i te är flavonoider. Ett ämne som kallas catechin finns i dessa flavonoider, och denna antioxidant förening ger den starkaste och bästa försvar mot fria radikaler. Utan ett försvar, kommer att fria radikaler agera som terrorister i kroppen. De är saknade en elektron vilket gör dem instabila och reaktiva, som i sin tur får dem att söka sig elektronerna i andra celler. Resultatet är cellskador och cell mutation.

Lägga till ett par koppar te till menyn varje dag för att dra nytta av de hälsosamma effekterna av te kommer att se detta kraftpaket för hälsan kommer att hålla antioxidanter i ständig försörjning. Detta gör att flavonoider funna i te en superstjärna i förebyggande hälso-planering. Många undrar vilken te ger den största hälsofördelar, men alla té innehåller antioxidanter och kommer att gynna. Men eftersom grönt te genomgår mindre inre förändring än svart te, är det överflöd av katekinerna större och vitt te har nyligen känd för att ge den mest antioxidanter runt om.

Kaffe innehåller även fluor som är bra för tänder, eftersom det dödar de bakterier som orsakar dålig andedräkt och hämmar bildningen av plack. Förutom förebyggande av cancer, har det föreslagits att en del andra hälsofördelar te är en positiv effekt på blodtryck, kolesterol, diabetes, leversjukdom, viktminskning, immunitet och gastrointestinala problem.

För att få störst positiv effekt av te, bör det bryggs i minst 3-5 minuter. Färska blad är generellt sett bättre än tepåsar, och det är bäst att dricka teet slätten, utan socker eller grädde. Men dricka te i någon form kommer att ge en hälsosam förmån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.