Varför har vissa Foods Give Me Gas?

Många har noterat att äta vissa livsmedel tycks leda till en höjning av tarmluft. Faktum är att människor skapar gas hela tiden, men ibland de nivåer är avsevärt högre, beroende på personen och hans eller hennes kost. Flera livsmedel ger gas, beroende på din tarmflora. Någon med en stor gasbildning problem kan fortsätta läkarhjälp och en gas eliminera diet för att se om mängden gasbildning kan minskas. För det mesta, om mat ger dig gaser, bör du inte vara onödigt berörda.

Vissa livsmedel ger gas, eftersom de innehåller stora mängder svårsmälta material som bearbetas av bakterier i tarmen. Bakterier i tarmen och kolon människor hjälpa till att smälta och bearbeta den mat de äter. Mycket av den mat som äts av människor innehåller kolhydrater och socker, som kroppen kan faktiskt inte processen. Bakterier i tjocktarmen ta över uppgiften, att äta mat själva och avger biprodukter precis som människor gör. När mat ger dig gaser, de har en högre koncentration av hårdsmält föreningar.

En del av bakterierna i tjocktarmen kallas "gas opinionsbildare," eftersom de producerar en blandning av gaser som en del av matsmältningen. Mest flatulens orsakas av dessa djur, som förefaller att gynna vissa livsmedel mer än andra. Dessa livsmedel ger gas, eftersom de ger näring gas-bildande bakterier, som förökar sig i tarmen och producera mer gas som följd. De livsmedel som ger dig gas varierar från person till person, som kan komplicera saken när de försöker lista ut vad som orsakar problemet.

En av de vanligaste bovarna bakom gassiness är bönor i alla former. Andra livsmedel ger gas också, bland annat mejeriprodukter, lök, vete, några frukter, torkad frukt, kronärtskockor, groddar, och blomkål. Dessa livsmedel ger dig gas, men de är inte allmänt skadliga. Faktum är att många av dem är mycket friska, och de bör spela en viktig roll i kosten. Människor som upplever gasbildning eller gastrointestinal obehag kanske vill arbeta med att ändra de belopp av dessa livsmedel, efter samråd med en läkare.

Om du vet vilken mat som ger dig gas, kan du överväga att undvika dem i vissa situationer. Annars kan gasen vanligtvis avfärdas som en ofarlig biprodukt av livsmedelskonsumtionen. Det finns också några produkter som kan konsumeras, exempelvis kol tabletter, som verkar för att minska den mängd gas som produceras. Många av dessa produkter finns tillgängliga över disk, även om någon som är extremt symtom bör kolla med en läkare för att säkerställa att de inte orsakas av ett underliggande medicinskt problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.