Vad orsakar muskelinflammation?

muskelinflammation är ett tillstånd som kännetecknas av svullnad, stelhet, icke-specifik smärta och muskel ömhet eller svaghet. Utan att genomgå tester för att diagnostisera specifika orsaken till muskelinflammation kan det vara svårt att veta hur man skall gå att effektivt minska inflammation och lindra muskelvärk. För övrigt finns det olika orsaker till detta tillstånd som bör uteslutas om symptomen är allvarliga och av okänt ursprung. Till exempel kan kronisk muskelinflammation bero på multipel skleros eller lupus. Därför kan ett samråd med en reumatolog för avbildning och blodprov vara i sin ordning om någon av dessa sjukdomar misstänks.

I avsaknad av en autoimmun sjukdom, kan de flesta fall enkla muskelinflammation tillskrivas överansträngning när du tränar eller deltar i fritidsverksamhet. Det är när önskad muskel bränna från sådan verksamhet blir i skuggan av muskelvärk. Tyvärr är det många människor tenderar att nå för en istillbehör att åtgärda denna situation. Är dock att man värmer verkligen rätt sak att göra eftersom det ökar blodcirkulationen. En elektrisk värmedyna eller en gel pack som kan värmas upp i mikrovågsugn är idealisk för detta ändamål.

Muskel inflammation och smärta kan också åtgärdas med icke-steroida smärtstillande, eller NSAID. Dessa läkemedel finns receptfritt och innehåller acetylsalicylsyra och ibuprofen. Däremot kan en läkare ordinera starkare versioner av dessa läkemedel vid behov, till exempel naproxen. Om symtomen är kroniska eller svåra, behandling med ultraljud, massage eller fysiska övningar rehabilitering vara till hjälp.

Det finns ett antal kompletterande terapier som kan hjälpa till att mildra muskelinflammation också. Till exempel homeopatiska doser av slåttergubbe sätta ofta lättnad. Den lokal applicering av vissa eteriska oljor utspädd med en transportör olja kan också hjälpa. Dessa består av björk och vintergröna, som båda besitter antiinflammatoriska och analgetiska egenskaper. I själva verket är den senare används i många över disk salvor som särskilt utformats för muskelvärk. Dessutom kan med fiskolja tillskott hjälp på grund av den antiinflammatoriska effekten av omega-3 fettsyror.

för att tillfriskna, kan det vara lämpligt att styra bort från konsumerar för många animaliska produkter som innehåller höga halter av pro-inflammatoriska fetter. Dessa fetter främja överproduktion av leukotriener som orsakar immunförsvaret att gå in överväxel. Slutresultatet är mer inflammation.

slutligen få tillräckligt med sömn kan bidra till att minska både inflammation och smärta. Detta kan vara svårt när svullnad, smärta, eller till och med ofrivilliga muskelryckningar tenderar att avbryta sova. Tyder dock forskningen på detta område att det finns ett samband mellan kroppens förmåga att reparera sig själv och tillräckliga viloperioder. Om ett fast åtta timmar på natten visar sig omöjligt, ett par rätt tid dagtid tupplurar kan bidra till att kompensera för förlusten av nattsömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.