Vad kan jag göra för att minska rynkor?

Rynkor är fina veck i huden som ger den en ojämn eller fodrade utseende. Vanligast i ansiktet och på händerna, rynkor orsakas av förlust av kollagen och elasticitet genom ålder, viktminskning eller hudskador. Det finns många behandlingar som kan minska rynkor i storlek och djup, från hem rättsmedel att använda ingredienser kök skåp, om kosmetiska förfaranden som kan kosta tusentals dollar, men lovar häpnadsväckande resultat. I sista hand beslutar vilken metod som skall användas för att minska rynkor beror på tid, budget, och hur viktigt slät hud är att den enskilde.

Huskurer är bland de mest grundläggande och naturliga metoder för att minska rynkor, men är ofta användbart endast för tillfällig eller mycket liten hud veck. Eftersom huden jämn gång beroende av adekvat fett och fukt i huden, föreslå några hemsjukvård förespråkar gnugga det drabbade området med kokos eller olivolja natt. Andra rekommenderade hänge sig åt en kort ansiktsmassage och stretching sammanträde minst en gång om dagen, för att öka hudens smidighet och muskelbristning på grund av repetitiva eller vanliga rörelser som att kisa.

För den som söker mer avancerade behandlingar, krämer och geler särskilt avpassad för att minska rynkor kan vara nästa steg. De flesta av de krämer innehåller ingredienser som stimulerar cell reproduktion, vilket en ökning av cellulära omsättningen. Retinol, en lätt-absorberad vitamin A lösning är ofta en av de främsta aktiva ämnena i anti-rynkkrämer. Dessutom är mycket sura lösningar såsom alfa-hydroxi syror används också för att hjälpa till att avlägsna döda hudceller och främja ett friskt nya, vilket kan leda till en minskning av rynkor.

Flera öppenvården kosmetiska förfaranden har blivit populärt sätt att minska rynkor. Vissa människor kan välja att Botox ® tillskott som ger ett kraftfullt muskelavslappnande till området kring skrynklas. Dessa injektioner tenderar att fungera bäst på rynkor orsakade av upprepade eller vanlig ansiktsbehandling rörelse, såsom skratta linjer, rynkor i pannan, eller kråka fötter. Tyvärr för stor för en dos kan leda till tillfällig ansiktsförlamning och förlust av uttryck.

En annan vanlig kosmetisk förfarande för att minska rynkor är användningen av kemisk peeling. Dessa masker är en lösning av högpotenta syror som arbetar för att jämna ut huden, bränna bort den skadade ytskikt. Kemisk peeling utförs vanligen under medicinsk övervakning, och kan bära allvarliga biverkningar. Åtminstone, känslighet för solljus och hudrodnad är ganska vanligt, även om mer problematiska frågor, som permanent ljusare hud kan förekomma.

Den mest drastiska metoden att minska rynkor innebär full ansiktskirurgi. I en ansiktslyftning, huden är för ansiktet kirurgiskt stramas åt för att minska rynkor och ge ett mer ungdomligt utseende. Trots att detta har varit standard skrynklas avlägsnande kirurgi i årtionden, nyare, är laser-baserade förfaranden vinner i popularitet. I laser resurfacing behandlingar, är rynkor bränt bort genom att försiktigt fokuserade laserstrålar, så att ny, frisk hud att växa.

Förebyggande åtgärder kan gå en lång väg att stoppa rynkor innan de behöver hjälp utifrån. En solskyddskräm skall alltid bäras på ansiktet, även i mild eller molnigt väder. Försiktighet bör vidtas för att säkerställa en korrekt hydrering och näringslära för att hålla huden ordentligt näring med vitaminer och vatten. Dessutom bör rökning undvikas alla kostnader, samtidigt som en tillräcklig mängd sömn kommer att ge ansiktsmusklerna en chans att slappna av och förebygga rynkor bildas. Genom att ta hand om huden i ungdomen, kan hur man kan minska rynkor inte bli ett allvarligt problem i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.