Vad kan jag göra för att minska Insomnia?

Det finns flera sätt att minska sömnlöshet, inklusive motion, minskar stress i ditt liv, att ändra din livsstil, att ta itu med dåliga matvanor, och genomgår beteendeterapi. Om du har upplevt sömnlöshet, utöva ca 30 minuter per dag kan hjälpa. Däremot kan tidpunkten för din träning är av betydelse för att få ditt välbehövlig vila. Motion på morgonen eller eftermiddagen för bästa resultat. Om du motionerar sent på kvällen eller alltför nära din vanliga läggdags, kan din sömnlöshet förvärras faktiskt.

Att arbeta för att minska stress och oro kan gå en lång väg mot att minska sömnlöshet. Deep-andningsövningar kan hjälpa till att lindra en del av din dagliga stress. Gör dem i minst 10 minuter varje dag. Meditera för fem minuter per dag kan hjälpa också, sänka pulsen och hjälpa dig att känna en total känsla av lugn. Om du är en naturlig OROAR, kan du behöva göra en lista över saker som tynger ditt sinne och spendera en viss tid fokusera på hur man löser dem varje dag. När den tiden är upp, göra en samordnad insats för att fokusera på andra saker.

En förändring i din livsstil kan vara nödvändig om du vill minska sömnlöshet. Om du normalt ser på TV i sängen, bör du undvika detta. Detta går att läsa vid sänggåendet också. Göra ditt sovrum en lugn, fridfull plats det är bara för att sova och gosa med din partner kan hjälpa dig att få din vila. Om du nyligen börjat dricka mer alkohol eller koffeinhaltiga drycker, kan du behöva skäras ner till ett bekvämare sömn mönster. Dessutom, umgås med vänner och sena umgänge är okej ibland, men om du börjar märka att din sömn mönster lider, kan du behöva spendera mindre tid ute på stan.

Överraskande, kan dåliga matvanor har en negativ inverkan på din sömn mönster också. Många tror att äta en tung middag eller sen natt mellanmål kommer att bidra djup sömn. Egentligen är det tvärtom. Medan vissa människor kan somna lättare efter att ha ätit kan de vaknar senare till känslor av obehag, inklusive halsbränna. För att minska sömnlöshet, äta minst ett par timmar före sänggående. Om du vill ha ett mellanmål, kan du göra det, se bara till att det är en lätt en.

Vissa människor kan dra nytta av beteende terapi för att minska sömnlöshet. Denna typ av behandling lär deltagare att byta sova beteenden och skapa en lugnare miljö för att sova. Vissa människor hävdar att denna typ av terapi är så hjälpsamma som sömngivande läkemedel. Det är dock ibland används i samband med medicinering för att minska sömnlöshet.

Vissa mediciner är användbara för att minska sömnlöshet om naturliga metoder inte leder till varaktiga resultat. Receptbelagda sömnmedel som Ambien, Sonata, Lunesta och Rozerem kan användas som tillfälliga sömn stöd, och vissa antidepressiva läkemedel kan hjälpa också. Men det finns möjliga biverkningar med de flesta sömn stöd. Några har till och med risken att bli beroende. Av detta skäl är det bäst att använda sömn stöd sparsamt och förlita sig mer naturliga metoder för att minska sömnlöshet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.