Vad innebär det att ha ägglossning?

Kvinnor föds med miljontals omogna ägg som förberedelse för ägglossning processen för reproduktion. Ägglossning är det förhållandet att kvinnans ägg innan det flyttar ut i äggstockarna och genom äggledarna mot livmodern. Varje ägg kommer att leva mellan 12 och 24 timmar innan det absorberas in i livmoderslemhinnan. Ägglossning är kroppens sätt att berätta att kvinnan hon är redo att bli gravida.

ägglossning händer vanligtvis mellan dag 11 och 21 i menstruationscykeln. Beräkning av fönster ägglossningen börjar den första dagen i den sista menstruationscykeln. Om till exempel en kvinna börjar hennes menstruationscykel den 1 april, kommer hon ägglossning mellan 12 april och 22 april.

Det finns två faser av ägglossning, follikulära fasen och lutealfas. Den follikulära fasen sker i början av menstruationscykeln och varar till ägglossningen börjar. Den lutealfas börjar samma dag ägglossning börjar och varar till den första dagen av nästa menstruationscykel. Detta kan vara en viktig del av utformningen, eftersom ägget har mognat och är redo för befruktning när kvinnan är ägglossning.

För kvinnor som försöker att följa deras ägglossning mönster för att öka chanserna att bli gravid, är det lutealfas när ägglossningen inträffar. Under denna tid, luteiniserande hormon (LH) frigörs, som hjälper ägget att passera genom väggen i äggstockarna och in i äggledaren. Det är när ägget är mest fertil.

Det finns flera sätt att spåra ägglossning inklusive basala kroppstemperatur, livmoderhalssekretet och ägglossning kit testning. Var och en av dessa metoder ägglossning prognos kräver regelbunden uppföljning av menstruationscykler. När en menstruation mönster är etablerad, kan förutse ägglossning vara lättare.

Basal kroppstemperatur, eller den genomsnittliga kroppstemperatur stiger bara lite när ägglossningen börjar. Temperaturavläsningar bör tas på morgonen så snart som kvinnan vaknar. Dagstemperaturen kan behöva spåras för flera månader att lägga märke till spetsen när ägglossningen börjar.

livmoderhalssekretet visas våta och hala vid ägglossningen. Kvinnor rör ofta utseende livmoderhalssekretet när ägglossning till utseendet på äggvita. Ett prov av hals slem kan samlas in genom att sätta in ett pekfinger i slidan.

ägglossning prognos kit mäta mängden LH i urinen. Dessa kit innehåller oftast 5-7 klubbor. Medan LH är störst på morgonen, bör ägglossningen kit inte användas förrän fyra till sex timmar efter uppvaknandet. Detta är den tid det tar för hormonet att passera ut ur kroppen vid urinering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.