Vad är symptom på Bells pares?

Bells pares är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av tillfällig förlamning i ansiktet. Den vanligaste orsaken till förlamning i ansikte, Bells pares resultat typiskt med trauma eller skada på ett eller båda av ansiktet på nerverna. Det är sällsynt, men för båda sidor av ansiktet att påverkas. Vissa virus, såsom viral meningit och herpes simplex, är också tänkt ibland att orsaka Bells pares när resultatet orsakar infektioner i ansiktet nerver att svälla.

Vissa individer antigen bär en större risk att utveckla Bells pares än andra. Äldre, till exempel, eller mer benägna att utveckla sjukdomen. Ändå kan barn utveckla också Bells pares, även om de har en tendens att återhämta sig snabbt. Personer som lider av diabetes är också mer sannolikt att drabbas av Bells pares, som är kvinnor i sista trimestern av graviditeten och de villkor som äventyrar immunförsvaret.

Individer som utvecklar Bells pares typiskt symtom inom 48 timmar efter trauma har inträffat. Förutom förlamning, symtom är en svag känsla i ansiktet, hängande ögonlock, ryckningar, dreglar, en hängande mungipan, muntorrhet, nedsatt förmåga att smaka, torra ögon, och överdriven öga tårflöde. En person som lider av Bells pares kan uppleva extrem snedvridning till ansiktet.

För de flesta människor som lider av Bells pares, sjukdomen försvinner på egen hand inom två veckor. Fullständig återhämtning sker tre till sex månader efter det att symptom uppstår. Återvinning och behov av behandling beror på omfattningen av skador på nerver eller nerver.

Det finns ingen allmänt accepterad behandling plan för Bells pares. Det första tillvägagångssättet är emellertid att behandla den underliggande orsaken. Om Bells pares är ett resultat av trauma, till exempel, ska området behandlas och trycket måste bort från ansiktet nerverna. När Bells pares orsakas av en virusinfektion, kan aciklovir föreskrivas. Antiinflammatoriska läkemedel kan också användas för att minska svullnad och inflammation i ansiktet. Läkemedel såsom paracetamol, acetylsalicylsyra och ibuprofen kan förskrivas för att lindra smärtan vanligen förknippas med Bells pares.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.