Vad är spaltlampa Examination?

En spaltlampa undersökning är en typ av synundersökning. Det tar upp den främre delen av ögat, i första hand, även om det kan också användas för att titta närmare på ryggen. En spaltlampa är en låg strömförsörjning mikroskop. Den har en stark ljuskälla som lyser ett lager av ljus på ögat. En biomicroscope används samtidigt för att genomföra testet.

skåra ljuset undersökning kan ge den optiker med en tre dimensionell titta på de olika delarna av ögat. Hornhinnan eller tydliga yttre höljet i ögat kommer att vara synlig under tentamen, liksom iris, linsen och glaskroppen gel, som är den vätska som tar upp en hel del utrymme i mitten delen av ögat. I vissa fall kan ögat läkare besluta att med en särskild lins mellan hornhinnan och lampan, eller placera den direkt på hornhinnan. Syftet med detta är att möjliggöra en djupare inblick i ögat att titta på näthinnan, synnerven och dränering vinkel.

För att utföra testet, är patienten sitter i en stol och spaltlampa kommer att vara direkt framför honom. Han kommer att vila hans panna och haka på det stöd framför sig på instrumentet. Orange ögondroppar, med ett färgämne som kallas fluorescein, kan ges för att problem som skador eller infektioner vara lättare att upptäcka.

När spaltlampa undersökning utföras för främre delen av ögat, är droppar sedan försiktigt placeras i båda ögonen för att möjliggöra en elev dilatation. När ögon vidgades, den spaltlampa Examinationen sker igen. Denna gång det utförs på baksidan delen av ögonen.

En spaltlampa undersökning oftast utförs som en del av en rutinmässig synundersökning tillsammans med andra tester, inklusive syn provning och tonometri. Det används också för att upptäcka eventuella störningar som finns i den främre delen av ögat, till exempel grå starr, irit, konjunktivit, en skada på hornhinnan, eller i början av en infektion. En skåra ögonundersökning är mycket fördelaktigt när det gäller att upptäcka makuladegeneration och glaukom. Den kan också bidra till att noggrant övervaka dessa hygieniska förhållanden i de som redan har fått diagnosen med dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.