Vad är rehabilitering Läkare?

En rehabilitering läkare är också känd som en physiatrist. Rehabilitering läkare är läkare som arbetar för att utveckla funktion hos personer med funktionshinder och att hjälpa dem som har drabbats av försvagande skador eller sjukdomar att återfå funktionen. Rehabilitering läkare arbetar med människor som har drabbats av stroke, ryggmärgsskada, traumatiska hjärnskador, och idrottsrelaterade skador.

Inom yrket rehabilitering läkare, det finns flera specialiteter. I USA är sex av dessa specialiteter officiellt erkända. De inkluderar smärta medicin, pediatrisk rehabilitering, ryggmärgsskador rehabilitering, idrottsmedicin, neuromuskulära medicin och hospice och palliativ vård. Andra specialiteter, inte officiellt erkända, kan innehålla amputerade rehabilitering, muskuloskeletala medicin, traumatisk hjärnskada rehabilitering, och hjärt-rehabilitering. Electrodiagnostics är en annan okänd specialitet där läkaren får utbildning för att använda elektromyografi som ett diagnostiskt verktyg.

Rehabilitering läkare ses ofta som gruppens ledare i grupper av vårdgivare som arbetar för att hjälpa en patient återfå en produktiv livsstil efter en sjukdom eller skada. Beroende på sjukdom kan rehabilitering läkare arbeta med andra läkare såsom ortopeder eller neurologer, såväl som fysisk, arbetsterapeuter och logopeder, och socialarbetare. Målet med gruppen är att hjälpa patienten återfå så mycket funktionalitet som möjligt.

Rehabilitering läkare använda olika färdigheter för att hjälpa sina patienter. Dessa omfattar läkemedel, motion och ortoser, samt utbildning i att använda hjälpmedel, samt förklara hur vissa ändringar av aktivitet kan bli oundvikligt. Om patienten aldrig återfår full funktion, arbetar teamet för att hjälpa patienten utforma sätt att möta sina nya utmaningar. Den tid som någon tar emot vård från en rehabilitering läkare beror på en rad faktorer, bland annat vilja försäkring att fortsätta att täcka kostnaderna, och hur stora framsteg patienten uppvisar samtidigt i terapi.

Det finns över 8. 000 certifierad rehabilitering läkare i USA. En styrelse legitimerad läkare har passerat både en skriftlig och muntlig tentamen av den amerikanska styrelsen för fysikalisk medicin och rehabilitering. För läkare som är intresserade av en av de sub-specialiteter rehabilitering medicin, ABPM R har ett avtal om ömsesidighet som gör att läkarna att delta i specialiserad utbildning och erhåller certifiering inom både rehabilitering medicin och internmedicin, barnmedicin och neurologi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.