Vad är några orsaker till Letargi?

Letargi är ett medicinskt tillstånd som kännetecknas av trötthet, långsamhet, allmän likgiltighet eller trötthet. Villkoret kan också kallas sjukdomskänsla , trötthet , eller apati . Även letargi kan vara en reaktion på stress eller överansträngning, kan det också vara ett symptom på många allvarliga sjukdomar och problem.

Vissa livsstil och kostvanor kan leda till dvala. Dessa omfattar inte dricka tillräckligt vätska och äta tung mat som helmjölk glass och rött kött. Stannar i sängen för länge och inte gå upp och röra sig kan en person känna slöa också. Omvänt dricksvatten regelbundet, äta hälsosamt, och utövar kan striden känslor av letargi.

Vissa mediciner har varit kända för att orsaka letargi som en bieffekt. Några av dessa inkluderar kalciumglukonat, Crystodigin, Digitalin, digitoxin, och Kalcinate. Dessutom kan kombinationer av vissa läkemedel orsaka letargi. Typiska läkemedelsinteraktioner som kan leda till dvala omfatta Lanoxin och Cardioquin, Lanoxin och Quinaglute, Lanoxin och Quinidex och Trizivir och aciklovir. Denna förteckning är inte uttömmande. En person tar medicin bör rådgöra med sin läkare för att avgöra om letargi är en möjlig biverkning.

En mängd olika sjukdomar och åkommor är också förenad med letargi. Akut och kronisk njursvikt, gulsot och hepatit kan alla orsaka letargi. Sköldkörtel störningar, inklusive hypotyreos och autoimmuna thyreoidea sjukdomar, är också förknippade med letargi.

Även psykiska störningar kan orsaka en person att uppleva letargi. Bipolär sjukdom, depression och andra depressionssjukdomar, och dystymi kan var och en ansvara för letargi. På samma sätt kan livet förändringar såsom klimakteriet, samt chock, orsaka en att känna slöa.

Vanliga sjukdomar, som förstoppning, kan också leda till letargi. Många andra allvarliga sjukdomar, till exempel Addisons sjukdom, Chagas sjukdom, hjärnhinneinflammation och opsoclonus myoklonus är förknippade med symptom på letargi. Ytterligare störningar och sjukdomar som kan orsaka letargi omfatta bronkiolit, gastrit, enterokolit, discitis och myxedema.

Eftersom de sjukdomar och störningar i samband med letargi är så varierande är det viktigt att ta det på allvar när symptomen visar sig. Även om det kan bero på något enkelt, som förstoppning eller enklare sömnbrist kan letargi också vara ett tecken på en potentiellt livshotande sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.