Vad är interaktiv Guidad bildframställning?

Interactive guidade bildspråk är ett terapeutiskt verktyg som används för att utforska möjligheterna för att läka genom att använda kropp-själ-anslutning. Det är en förlängning av guidade bildspråk som också berör progressiv avslappningsteknik för att uppnå kommunikation med det inre medvetandet. Men som ett helande verktyg, interaktiv guidad bildspråk gör att motivet att ta ansvar för och aktivt delta i sitt eget välbefinnande.

Imagery länge har erkänts som den första formen av kommunikation. Långt innan det talade ordet, var bildspråk används för att skapa symboler för att representera tankar och uttrycka idéer. Interaktiv guidade bildspråk strävar efter att utnyttja det undermedvetna som dessa bilder eller symboler stamceller. Målet för utövaren är att möjliggöra för patienten att få kunskap om deras nuvarande hälsotillstånd. Det är målet för interaktiva guidade bildspråk för att öppna en dialog mellan kroppen och sinnet att få sådan insikt.

Även interaktiv guidad bildspråk kan låta som en ny tid modefluga för vissa, det finns vetenskapliga bevis som stöder det. I själva verket har forskningen visat att bilder, oavsett om den tillverkats av guidade bilder eller medvetslös bilder, har betydande fysiologiska effekter. Till exempel har studier visat att bilder kan främja läkning genom att stimulera en reaktion från immunförsvaret. Liknande studier tyder på att guidad bilder kan positivt påverka endokrina och nervsystemet också.

Till skillnad från vissa former av kognitiv terapi, interaktiv guidad bildspråk försöker inte att ändra eller förbättra bilder som sinnet skapar. I stället är syftet att avslöja innebörden av bilden eller symbolen och dess förhållande till kroppen. Patienten kan bli ombedd att ge bilden en röst för att höra vilket budskap det har att erbjuda. Genom att göra så, att patienten uppmuntras att lyssna till hans eller hennes medfödda kropp visdom att upptäcka vilka åtgärder att vidta för att inleda läkningsprocessen.

Interactive guidad bildframställning har ett brett utbud av terapeutiska tillämpningar. Det används som en gratis behandling för många kroniska sjukdomar, bland annat immunsjukdomar och cancer. Interaktiv guidade bildspråk används också för att bryta igenom psykologiska barriärer som skapats av trauman upplevs av överlevande efter övergrepp eller en naturkatastrof. Dessutom har tekniken visat sig vara till nytta för att hjälpa patienter att övervinna stress, depression eller tillfriskna från beroendet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.