Vad är förenklad kommunikation?

förenklad kommunikation är en av alternativ kommunikation där en facilitator används för att stödja den drabbade individens händer eller armar så att de kan skriva eller peka på objekt för att kommunicera budskap. Processen är främst som ett sätt att underlätta kommunikationen autism eller andra typer av funktionshinder kommunikation. Det är i allmänhet inte används som en form av dövas kommunikation, om det inte finns andra funktionshinder upplevs av individen.

praxis underlättas kommunikation är ett särskilt meddelande process som används tillsammans med icke-verbala individer. Men att inte kunna verbalisera meddelanden är bara en kvalifikation som kan göra underlättas kommunikationen lämpligt. De enskilda med vilken teknik används ska också ha någon form av motoriska funktionshinder, men ändå har viss förmåga att använda minst en hand och arm. Därmed underlättas kommunikationen faktiskt en mycket speciell form av terapi kommunikation som är bara lämpligt i ett mycket fåtal situationer.

Fördelar underlättat kommunikation för funktionshindrade enskilda att de även kunde förmedla tankar och idéer på ett enklare sätt, vilket troligen kommer att hjälpa dem att bli mindre frustrerade processen. De som har möjlighet att göra detta kan finna de kan uppgradera till andra, mindre intensiva former av stöd kommunikation. En annan fördel med denna form av kommunikation är förmågan hos vem som helst att enkelt lära sig tekniken.

Problemen att underlätta kommunikation är att all kommunikation försök måste innefatta direkt kontakt med den enskilde. Detta kan vara opraktiskt i vissa situationer, obekväma i andra. Även om det kan fungera i de flesta fall kan det finnas vissa tillfällen då det inte kan fungera. Naturligtvis är detta sant någon form av kommunikation, inklusive teckenspråk och normal hörsel kommunikation, men det kan vara fallet oftare underlättas kommunikationen

Processen underlättas kommunikationen har fått en del kritik, särskilt från grupper som känner att medlare kan orsaka en nivå av olämpligt inflytande över individens val. En av dessa grupper inte rekommendera användning av denna teknik är American Psychological Association, som i ett 1994 ställning uttalande sade: "kontroversiell och obevisade kommunikativ förfarande utan vetenskapligt visat stöd för dess effektivitet. " Fortfarande andra grupper, till exempel autism nationella kommittén föreslår om det görs på rätt sätt kan det vara ett bra verktyg.

vetenskapligt bevisat eller inte, föräldrar eller andra familjemedlemmar som tycker att det är omöjligt att kommunicera med sina barn eller andra på annat sätt kan anse att tekniken värt ett försök. I dessa fall, även om ingenting i sig oetiskt i tekniken, de som försöker använda det bör förstå den oro som omger den. I vissa fall kan det fungera bra, men i andra inte kan göra mycket för en enskild person.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.