Vad är familjeplanering?

familjeplanering är ett samlingsbegrepp för strategier, rådgivning och hjälp att förstå de skyldigheter som sammanhänger med att ha barn. Samtidigt som många tenderar att tänka på familjeplanering som fokuserade enbart på sexualundervisning och uppmuntra användningen av preventivmedel, familjeplanering metoder är inte bara att försöka minimera förekomsten av oplanerade födslar.

Många är förvånade över att familjeplaneringstjänster erbjuds till par som funderar på att starta en familj. Ofta stödtjänster omfatta allmän information om uppgiften i barnuppfostran, kostnader i samband med barnuppfostran, och utveckla starka föräldrarnas färdigheter. Familjeplanering program hjälpa par att undersöka om de är beredda att sätta barn till världen och ge blivande föräldrar med tillförlitlig information som hjälper dem att ge sina barn den omsorg och vårda varje barn förtjänar.

En familjeplanering centrum kan också hjälpa människor att fatta välgrundade beslut om hur man ska förhindra graviditet tills paret är redo att bilda familj. Information om olika metoder för födelsekontroll, från naturliga metoder till preventivmedel medicinering och apparater för både män och kvinnor, ges. Tillsammans med att påpeka fördelarna med varje metod eller enhet, familjeplanering kommer också att behandla eventuella hälsorisker i samband med användningen av de olika förhållningssätt till preventivmedel. Denna rikedom på information gör det möjligt för människor som har beslutat att vara sexuellt aktiv men inte vill ett barn att välja de metoder som fungerar bäst för dem.

Att ge sexualupplysning för människor i många olika åldrar är också en grundläggande funktion i familjeplaneringstjänster. Åldersanpassad presentationer och tryckt material bidrar till att ge saklig information som kan hjälpa människor bli mer medvetna om det ansvar som följer med beslutet att vara sexuellt aktiva. Vissa familjeplanering av denna typ är tro-baserade, medan andra är sekulära och är avsedda för en bredare publik.

Grunden för alla tjänster för familjeplanering är att utbilda människor så att de får ansvar och medvetna val utan att påverkas av myter eller information som inte längre är relevant i dagens värld. Preteens och ungdomar kan lära sig om naturen och ansvar för fysisk intimitet i en säker miljö, medan vuxna kan utforska hur och när man börjar en familj. Medan många familjeplanering tenderar att fokusera mer på ett visst segment av befolkningen, bara om någon planering Centret kommer att ha resurser som kommer att vara lämpliga för alla åldrar och kön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.