Vad är ett DNA-sekvensering Service?

En DNA-sekvensering är ett företag som sekvenser DNA-vinst. Den ökande betydelse av genetisk forskning inom medicin, läkemedel och grundläggande biologi, tillsammans med metodologiska framsteg inom DNA-sekvensering har skapat en marknad för snabba, billiga DNA-sekvensering. Det finns många DNA-sekvensering tjänsteföretag som erbjuder olika typer av analyser, använder olika metoder och har olika prissystem och tider vändning.

Även om många forskare göra egna DNA-sekvensering, kan det vara snabbare och billigare att ha ett DNA-sekvensering tjänst göra jobbet. Detta kan gälla särskilt för forskare som inte har tillgång till ändamålsenliga labb anläggningar eller som inte gör DNA-analys en större inriktning på sin forskning. Vanligtvis kommer en forskare väljer en DNA-sekvensering tjänst och avtal dem att göra särskilda analyser. Forskaren kommer att skicka sina prover till företaget från expresstjänster, som sedan kommer att utföra analyser och kanske kan rapportera om resultaten elektroniskt.

DNA-sekvensering kräver särskild vetenskaplig utrustning som är dyr att köpa och underhålla och kräver träning att använda. DNA-sekvensering kan också vara tidskrävande om många prov kan sekvenseras. En DNA-sekvensering tjänst har sannolikt de stora, automatiserade maskiner som kan göra analyserna snabbt. Många forskare kan välja att betala en sekvensering tjänst för att göra jobbet i stället tillbringa månader i labbet gör det själva. Många tjänster, beroende på typ av analys och antal prover, lova att resultaten kommer att ske elektroniskt inom 24 timmar.

DNA-sekvensering tjänster kan vetenskapsmän och forskare från hela världen att kunna göra genetisk forskning. En forskare från ett utvecklingsland till exempel inte kan få tillgång till utrustning för DNA-sekvensering. Fonderna får inte vara tillgängliga att köpa och behålla den dyra utrustning som behövs för att utföra åtgärder. I stället för att förlita sig på en utländsk samarbetspartner att bearbeta prover, vilket också kräver lämplig forskning avgörande, kan forskaren skicka istället prover till ett DNA-sekvensering tjänst, så att forskning som annars skulle vara omöjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.