Vad är en Hjärt-specialist?

En hjärt specialist är en läkare som är specialiserad på problem med hjärtat och blodcirkulationen, som tillsammans benämns hjärt-kärlsystemet. Det finns ett antal olika typer av hjärt-specialister, allt från allmänna kardiologer som arbetar med patienter som har rutin hjärtproblem till barn hjärtkirurger, som utför hjärtkirurgi på unga patienter exklusivt. Utbildningsnivån det att bli en hjärt specialist varierar beroende på vilken aspekt av fältet en läkare har för avsikt att arbeta i.

När en patient går till en vanlig läkare med vad som verkar vara ett hjärtproblem, kan läkaren välja att remittera patienten till en hjärt specialist. Specialisten har fördelen av ytterligare verktyg och utbildning på området, tillsammans med information om de nyaste behandlingarna, förfaranden och forskning. Beroende på patientens tillstånd, kan specialist besluta att samråda med en annan specialist eller hänvisa patienten till någon med ett särskilt område för kunskap.

Vissa hjärt-specialister vilja fokusera på förvaltningen av befintliga hjärtproblem, medan andra föredrar att arbeta i diagnos och behandling. Vissa kan använda kirurgiska metoder för att hjälpa sina patienter, medan andra använder medicin som kan kompletteras med en rad medicinska tester som kan utföras på det kardiovaskulära systemet för att bedöma dess hälsa. Specialister kan också fokusera på vuxna eller barn hjärtan, tillsammans med särskilda frågor, såsom transplantationer eller konstgjorda hjärtan.

En allmän kardiolog kan använda olika verktyg för att diagnostisera och behandla problem med hjärtat, med hänvisning till de tjänster av en invasiv hjärtspecialist för särskilda undersökningar av hjärtat. Hjärt-och kärlsjukdomar kirurger kan operera på hjärtat och blodkärl, respektive, medan barnläkare kan välja att fokusera på hjärt-frågor i sin utbildning. Typiskt, hjärt-specialister räknas som invärtesmedicinare, kirurger, eller barnläkare och sedan fortsätta ytterligare certifiering i hjärt-medicin, som kan ta två till sex år längre.

Förutom att arbeta självständigt med en patient som har ett problem med hjärtat eller blodkärlen, en hjärt specialist kan också vara en del av en patients vårdteam. Han eller hon kan arbeta med andra kirurger och läkare att behandla en patient i systemisk organsvikt, eller för att hantera en patient som varit inlagda för att förhindra uppkomsten av hjärt-problem. Regelbundna samråd med en hjärt specialist kan också vara konst av patientens behandlingsplan för ett visst villkor eller kronisk sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.