Vad är antihistamin nässpray?

Många av de föreskrivna nässprayer för allergier använda steroider för att minska inflammation. De behöver vanligtvis användas regelbundet för att få bästa nytta, och vissa tycker att de bryr sig inte för vissa biverkningar förknippade med dem. Även sällsynta i incidens, finns en något ökad risk att utveckla glaukom från kortikosteroid sprejer. Om människor inte kan tolerera spray eller inte vill fara denna risk finns ett par recept sprayer antihistamin näsan som skulle ställas inför rätta stället. Dessa rum näsans vävnad i direkt kontakt med medicinering som kan blockera nasal allergier och histamin svar.

Även om det finns alltid nya utvecklingen inom läkemedel, för närvarande finns det bara två huvudsakliga användningen antihistamin nässpray. Dessa är azelastin och olopatadin, även känd under varumärkena Astelin ® och Patanase ®. Av dessa två är olopatadin ett relativt nytt läkemedel och får endast tillgänglig i sitt varumärke form. Astelin ® har funnits på marknaden under en mycket längre tid, och det kan vara möjligt att köpa generiska versioner av det.

En av fördelarna med steroider sprayer är att de inte brukar orsaka sömnighet. Detta kan vara en bieffekt av ett antihistamin nässpray, även om många människor får användas för detta ändamål och inte längre känna den efter ett tag. Alla typer av nässprayer kan ibland irritera hud vävnad och har biverkan av nasala blödningar. Antihistaminer inte tenderar att orsaka illamående, vilket kan vara en bieffekt av steroider sprejer och lägre risk för glaukom är attraktiv.

I testning, de flesta steroid nässprayer är mer effektiva än antihistamin nässpray, men det kan finnas några mycket goda skäl att välja det senare. Förutom att inneha ett par mindre biverkningar, histamin-blockerare har en signifikant fördel jämfört med steroider sprejer. De tenderar att fungera direkt, oftast inom en timme efter administrering, medan steroider sprayer kan ta flera dagar av användning för att komma upp till full effekt. Vad detta kan tyda på att ett antihistamin nässpray skulle vara mer lämplig för personer som lider av tillfällig allergier och som kanske inte behöver eller vill använda en spray varje dag.

Som de flesta mediciner, såväl typer av receptbelagda antihistamin nässpray har läkemedelsinteraktioner. I synnerhet kan Patanase ® måste användas med försiktighet tillsammans med beteendeproblem läkemedel som lugnande medel eller antidepressiva medel. Människor bör rådgöra med sin läkare för att ta reda på om något nuvarande droger eller villkor skulle utesluta att en nässpray. När ingen andra droger kommer att störa, vissa tycker en antihistamin nässpray vara ett bra alternativ till steroider sprejer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.