Vad är Testosteron ersätter?

Testosteron ersättning är samlingsnamn för olika behandlingar som används för att behandla låga testosteronnivåer i kroppen och återställa dessa nivåer till en normal nivå. Syftet med denna typ av substitutionsbehandling är att kompensera för alla omständigheter som kan ha påverkat kroppens förmåga att producera korrekt nivåer av testosteron. När övervakas av en kvalificerad läkare, är det möjligt att identifiera orsaken till bristen på testosteron och identifiera den bästa metoden för att kompensera för de lägre nivåerna av denna manliga hormon.

Det finns ett antal skäl till varför substitutionsbehandling med testosteron kan vara nödvändig. En har att göra med bristen av olika organ att fungera korrekt. Till exempel kan testosteronbrist bero på problem med hypofysen eller någon typ av skada på testiklarna. När läkarundersökningarna har sprang för att fastställa ursprung, kan väl kuren påbörjas.

I många fall är det möjligt att använda oralt läkemedel för att hantera processen med substitutionsbehandling med testosteron. Som med många mediciner, tabletter formulerade för att öka testosteron nivåer finns i olika styrkor. En läkare kan utvärdera den nuvarande nivån av testosteron nuvarande och avgöra vad som skulle vara en fördel dos som skulle tillåta nivåer för att öka på ett säkert takt.

När tabletter är inte praktiskt av någon anledning, det finns andra metoder av testosteron ersättning ta hänsyn till. Ett alternativ är att gå med intramuskulära injektioner regelbundet. Ofta är en eller två gånger i månaden anses vara tillräcklig. För det mesta, bör injektionerna ges av läkare eller sjuksköterska.

Lappar är ett annat möjligt sätt att hantera testosteron ersättning. Vanligtvis bärs på pungen eller låret, patchar öka testosteronnivåerna stegvis och eliminerar behovet att planera injektioner eller att komma ihåg att ta medicin varje dag. En testosteron plåster kan appliceras strax efter en dusch och är ofta så bekväm att det är möjligt att glömma enheten är på plats.

En del män tycker att användningen av en testosteron kräm eller gel är en livskraftig metod för hantering testosteron ersättning. Tillämpning av grädde eller gel på ett sätt som påminner om att använda bodylotion, ingredienserna tränger in i porerna i huden och stöd i höjd med utarmat testosteronnivåer. Krämer är också ibland betraktas som mer bekväm än piller och injektioner, och inte kräver förändringar och förnyad ansökan process som är nödvändigt med en patch.

Användning av testosteron substitutionsterapi kan vara tillfällig, medan kroppen läker från någon form av fysisk trauma. Emellertid, kan många former av terapi också användas för att på lång sikt, om det är permanenta omständigheter som gör det omöjligt att producera tillräckliga nivåer av testosteron naturligt. I bägge fallen bör testosteron ersättningsprodukterna alltid användas under ledning av en läkare. Detta hjälper till att minimera risken för eventuella skadliga effekter och samtidigt också den metod som används är upplyftande testosteronnivåer tillfredsställande sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.