Vad är Primärvården Management?

Primärvården förvaltning är en term som kan användas på flera sätt. Det kan hänvisa till användningen av ärendet chefer, antingen att arbeta för försäkringsbolag eller hos läkare, som hjälper till att samla all information som krävs om en patient, och övervaka enskilda patientens vård, ofta med hjälp av informationsteknik. En annan definition kan vara att ibland främsta läkarna hantera mer komplexa sjukdomar, antingen med eller utan hjälp av en specialist. Det finns många artiklar ägnas åt frågan om hur allmänläkare och andra kan hantera kroniska och komplicerade villkor som diabetes eller depression, till exempel. I den andra definitionen, primärvård hantering av villkoren kan fortfarande innebära någon form av ärendehanteringssystem av socialarbetare eller andra.

I primärvården inställningar är det inte alltid möjligt att samla all information gränsa intill en patient eller kommunicera med specialister en patient ser. Detta skapar problem på flera nivåer. Patienterna blir inte den bästa vården eftersom läkarna inte har information och de kan få dubbla typer av vård på grund av dålig kommunikation.

Detta problem är mer drastiska på platser som USA på grund av en växande trend bort från praktiserande familj medicin. Det kan finnas några läkare i tätbefolkade områden som måste tjäna mycket stora populationer. Läkare kan arbeta i stora metoder, aldrig få se sitt eget utsett patienter mer än en gång, och misslyckas med att bilda de band som används för att markera relationen läkare med patienter. Hektiska kontor skapar ett annat problem också när det gäller att begränsa tiden som läkarna tillbringar med varje patient.

Skapa ett primärvård program för hantering och uthyrning ett primärvården chef i en läkarmottagning kan fungera bra för att kompensera en del av dessa svårigheter. Patienter kan ha någon som ibland möter dem, pratar med alla specialister och loggar och håller reda på medicinsk information från flera källor. Denna person kan också titta på ålder och riskfaktorer för att avgöra när och om patienten behöver ytterligare vård som hälsokontroller eller screening och påminna läkaren och patienten om detta faktum. Det har visat att chefer faktiskt kan hjälpa onödiga eller dubbla tester och förbättra ledningen av individanpassad vård. De kan vara särskilt användbart i att se till att läkare har all information som behövs för att fatta lämpliga beslut, samtidigt som påminner läkare av olika standarder för bästa praxis för att behandla vissa sjukdomar.

Ibland är dessa behovsbedömare arbete för försäkringsbolag i stället, och medan de tjänar minskade kostnader, kan de också fungera patienter genom att hjälpa dem att hitta och se specialister, och se information är tillgänglig för alla behandlande läkare. Vissa människor har svårt att förstå varför ett företag som vill minska kostnaderna skulle erbjuda någon form av altruistiska hjälp. Det enkla svaret är att primärvården förvaltning genom ett försäkringsbolag ofta minskar kostnaderna utan att ge avkall på patientens vård.

Det andra sätt på vilket främst vård förvaltning kan diskuteras är när läkarna behandla komplicerade sjukdomar. I de flesta fall är det idealiskt för specialister att delta i behandling av vissa sjukdomstillstånd. Patienter kan inte vill det. Till exempel kan de vill inte se en psykiater på grund av stigmat som är förenat med psykisk sjukdom, och i dessa fall läkare kan besluta att förvalta sina villkor. Alternativt kan patienterna inte få specialister de behöver, begränsad försäkringar kan göra det svårt att hitta en specialist som är nära nog att som behövs vård.

I sak är det dubbla betoningar primärvården hantering av sjukdomar för att fånga sjukdomar tidigt och för att behandla vanliga men komplexa sjukdomar med hjälp av fastställda bästa metoder. När program som detta genomförs, de är ofta till stor hjälp i att hålla patienten befolkningen till en primärvård anläggning i bättre hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.