Vad är Myalgisk Encefalomyelit?

Myalgisk encefalomyelit (ME) är ett försvagande sjukdom som effekter en stor mängd människor över hela världen. Även om det är en mycket vanlig sjukdom, den har först nyligen har erkänts som ett allvarligt medicinskt tillstånd. Symptomen på myalgisk encefalomyelit kan variera mycket från lidande till lidande.

Myalgisk encefalomyelit är känt för en mängd olika namn. Det är känt som kronisk trötthet och immun dysfunction syndrom i USA. Sjukdomen drabbar personer i åldern 20 och äldre, och orsakerna till sjukdomen är inte kända.

Myalgisk encefalomyelit inträffar ofta efter en vanlig virusinfektion, såsom influensa eller vattkoppor. Det kan också visas efter enkla virusinfektioner såsom halsont eller ledvärk, och även efter en vanlig förkylning. I andra människor, särskilt äldre, kan myalgisk encefalomyelit bara ske under en period på några månader utan det underliggande ursprungliga virusinfektion.

Som namnet suggestss är myalgisk encefalomyelit en sjukdom som effekter musklerna och huvudet. Symtomen kan omfatta svår trötthet, muskelryckningar, depression och muskelvärk. Den drabbade får ofta sova mycket mer än vad han skulle, men det är inte en uppfriskande sömn. Den lidande kommer fortfarande känner dig trött efter att ha sovit under längre perioder. Den trötthet som den drabbade känner sig ofta lämna henne helt slut av någon energikälla. Drabbade har funnit vara sängliggande i dagar, veckor och med månader.

Myalgisk encefalomyelit lider ibland verkar helt normalt, utan symtom. De kan sköta sina dagliga liv och motion som icke drabbade skulle. Vad som inte framgår är dagen efter effekt . Det har beskrivits som musklerna slut på energi och förmåga att fungera stannar helt och hållet. Det är då komplett säng resten är nödvändigt.

Det är inte de enda symtomen på myalgisk encefalomyelit. Drabbade har ofta problem med minnet och glömmer vad de just har fått höra. De kan också drabbas av matsmältningsproblem, frossa, feber och obeveklig smärta. Varje lidande kommer ha sin egen uppsättning av symptom, och det är därför sjukdomen är mycket svår att diagnostisera.

Det har varit mycket kontroversen myalgisk encefalomyelit. Eftersom det är mycket svårt att diagnostisera, många människor behandla sjukdomen med skepsis. Det är upp till läkaren att avgöra om den sjuke verkligen har sjukdomen eller inte. Under 1980-talet var det kom till allmänhetens uppmärksamhet i media under namnet Yuppie Flu . Många människor anser fortfarande att det är en catch-all tid för bara trötta och slöa, men det är ett allvarligt medicinskt erkända sjukdomar.

Läkare kan administrera läkemedel för att bekämpa symptomen på myalgisk encefalomyelit, men det väldigt lite traditionell medicin kan göra för att hjälpa drabbade. Självhjälp samt hålla sig till vissa kända regimer verkar vara till störst hjälp. Sjukdomen kan pågå någon längre tid, från några månader till årtionden. Det är ett återfall och ansvarsområde sjukdom, och perioder av att må väl och sjukdom kan variera mycket från person till person.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.