Vad är Funktionell familjeterapi?

Funktionell familjeterapi är en behandling som erbjuds av många statliga eller byråer gemenskap som kan fungera i riskzonen ungdomar populationer. Det är särskilt utformad för att användas med ungdomar som befinner sig inom domstolsväsendet på grund av brott som har begåtts. Utvecklades i slutet av 1960-talet, är det en kortsiktig terapi teknik som betonar deltagande från hela familjen. Syftet är att förbättra familjernas kommunikation för att avskräcka ungdomar från återfall i brott (att begå fler brott).

Tack vare sin långvarig användning har funktionell familjeterapi studerats tämligen utförligt. Den visar tydligt en minskning av återfall till programdeltagarna. Det betyder inte att det är den enda insats eller terapeutiska program som kan vara framgångsrikt arbete. Men det har varit flera gånger identifierats som ett bra program som kan ha uppmuntrande resultat.

Den funktionella familjeterapi programmet är en kort sikt en bestående av en timme sessioner, en gång i veckan i allt från 8-12 veckor eller något längre. Det finns tre delar av programmet, som börjar med engagemang och motivation, där målet är att bilda starka allianser i familjen, motivera vilja ändra på, och hjälpa familjer kommunicera tydligare. I nästa avsnitt är beteendeförändring. Här mål är att skapa planer på vilka förändringar som bör göras och att göra saker som att identifiera de risker som står i vägen för att förändra beteenden.

Det sista stadiet kallas generalisering, och detta delvis fungerar genom att familjemedlemmar "generalisera" i andra situationer om hur de kan fortsätta att upprätthålla förändring. Det sista steget är verkligen syftar till att försöka hålla upphör uppstår. Det kan också innebära att familjen tillgång till mer resurser som kan hjälpa dem att behålla de saker de har lärt.

Funktionell familjeterapi har använts i ett antal länder och olika myndigheter kan erbjuda det, inkludera justitiedepartement, fängelser, juvenil häkten, ungdomsgrupper, eller mänsklig service division i en regering. Normalt krävs det remiss i exempelvis USA, eftersom det tenderar att vara mest erbjuds av myndigheter springa. En byrå måste ha utbildning för att genomföra en funktionell program familjeterapi, som den kan erhålla från ett antal källor,

Denna form av familjeterapi får inte ges av en terapeut. I stället skulle en rad olika människor underlätta möten, bland annat frigivning tjänstemän, eller personer med kort utbildning i frågor rörande psykisk hälsa. Statliga lagar som kräver tillstånd för de som utövar någon form av rådgivning eller terapi kan påverka i vilken utsträckning detta är tillåtet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.