Vad är Degenerativa Disc sjukdom?

degenerativ disksjukdom är den normala förändringar i spinal-skivor som människor blir äldre. Spinal skivor är skivor som separata kotor som utgör en persons ryggrad. Dessa skivor absorberar chock för ryggraden och hjälpa ryggraden i dess behov av att böja och vrida. Degenerativ disksjukdom sträcker sig över hela ryggraden, men oftare sker i skivor av hals-och ländryggen.

Ändringar i spinal-skivor kan vara ett resultat av smärta i nacke och rygg. De kan också orsakas av flera sjukdomar, nämligen diskbråck, spinal stenos och artros. Ett diskbråck är en bula i spinal skivan, inträffar spinal stenos när ryggradskanalen-det utrymme som håller ryggmärg-smalnar och artros är försämringen av brosk som skyddar lederna. Sådana villkor sätta press på nerverna och ryggmärgen. I sin tur patienten upplever smärta och kan ha minskat nervfunktion.

Degenerativa skivan Sjukdomen orsakas av försämringen av spinal skivor. Denna nedbrytning av skivor har samband med åldrandet. Eftersom människor ålder, kan de förlora vätska i skivor, vilket gör att skivorna blir mindre flexibel och kan fungera som stötdämpare.

Dessa skivor blir tunnare och avståndet mellan kotorna minskar. Andra åldersrelaterade problem är minimala sprickor eller brott i skivans ytskikt. Varje spinal skiva har en geléliknande substans som kallas kärnan. När skivorna har sprickor och sprickor, kärnan läcker ut. Som ett resultat av skivorna buktar, brott, eller bryts i små bitar.

Förändringar i spinal-skivor inträffar oftast hos rökare, personer som regelbundet föra tungt fysiskt arbete, eller de som har kraftig övervikt. Människor som upplever en allvarlig skada som leder till ett diskbråck är också kandidater för förändringar i spinal-skivor. När sådana förändringar sker i skivor, är en person som utsatts med degenerativ disksjukdom.

Utrymmet mellan kotorna fortsätter att minska, och det finns mindre kudde mellan benen. För att bekämpa dessa förändringar, utvecklar kroppen beniga utväxter som kallas ben sporrar. Benet sporrar sätta press på ryggmärgen eller spinal rötter nerv, och patienten börjar uppleva smärta.

Symtom på degenerativ disksjukdom kan variera mellan olika patienter. Vissa personer rapporterar tillbaka eller nackvärk, medan andra inte upplever någon smärta alls. Ytterligare andra kan uppleva en sådan kronisk smärta att de inte kan fortsätta med normala aktiviteter. Smärta ökar vanligtvis som en person vändningar, böjar, eller når. I vissa fall kan patienter uppleva en förlamad eller stickningar i benet eller armen.

När en person diagnostiserats med degenerativ disksjukdom, olika former av behandling är sysselsatta. För att lindra smärta, is eller värme kan placeras på det drabbade området. Paracetamol eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan användas tillsammans med is och värme behandling. Läkare kan förskriva sjukgymnastik och stretching för patienten också. I extrema fall kan operation rekommenderas. Det handlar ofta om att ta bort den skadade disken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.