När kan bebisar äta fast föda?

barn föds med naturliga reflexer som hjälper dem att sjuksköterska och under de första månaderna i livet, bröstmjölk eller formel är allt som behövs för att ge barn med tillräckligt med näring. Innan fyra till sex månaders ålder kan barn kontrollerar inte sina reflexer tillräckligt bra för att äta fast föda. Någonstans mellan fyra och sex månaders ålder kommer de flesta barn att kunna kontrollera sina reflexer nog att äta fast föda.

Fast föda, såsom spädbarn spannmåls-och barnmat, är den första riktiga barnmat kommer äta. De flesta experter rekommenderar att börja fast föda när barn kan på ett tillfredsställande sätt kontrollera sina huvudrörelser och reflexer tunga. Även om denna utveckling milstolpe kommer att ske vid olika tidpunkter för olika barn, är det vanligtvis omkring fyra till sex månaders ålder. Den första fasta livsmedel infördes för att barn skall vara lättsmält, såsom ris spannmål, och överensstämmelse bör vara tunt nog för barnet att svälja lätt.

Starta fast föda för tidigt kan leda till allergier och vissa livsmedel bör undvikas tillsammans tills barnet är äldre. Näringsexperter och barnläkare rekommenderar generellt att välja enkla frukter och grönsaker som ditt barns första fasta livsmedel. Morötter, ärtor, päron, äppelmos, och bananer är alla bra val. Tänk på att barn som naturligt har en preferens för sötare livsmedel och införa grönsaker före frukt kommer inte att ändra den här inställningen. Det är viktigare att ge dem en välbalanserad, näringsriktig kost.

När barn är redo att äta fast föda, införa varje ny mat för sig och vänta minst tre dagar före införandet av ett nytt. Detta gör det möjligt tid att identifiera en allergisk reaktion mot ett visst livsmedel. Om ditt barns avföring vanor förändras drastiskt eller ett utslag efter införandet av ett nytt livsmedel, ta bort mat från sin kost och prata med sina barnläkare.

Med tiden barn börjar utveckla en smak för nya livsmedel och deras bröstmjölk eller metod intag kommer att gradvis minska. Bebisar ska inte ges helmjölk tills de är ett år gammal och livsmedel som innehåller nötter, ägg och honung bör skjutas upp tills de är äldre. Lockande, eftersom det kan vara, undvika att ge ditt barnmat tabell som är förberedda för hela familjen om du inte förbereder dem utan salt.

När barn har tolererat en mängd fast föda, nya texturer, såsom pasta och bröd kan införas och innan du vet ordet av kommer de att gå vidare till nästa milstolpe-Självmatning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.