Kommer en Bastu hjälpa mig gå ner i vikt?

viktminskning som en kan uppleva när man använder en bastu är tillfällig, beror på att förlusten är genom svettning och är främst vatten vikt. Det är lätt återfick efter att ha druckit ett par glas vatten eller juice. Vissa hävdar att hjärtat slår snabbare, vilket i sin tur resulterar i att kroppen förbränner mer kalorier medan en bastu. Kan dock denna effekt resultera i mycket små steg om viktminskning. Att använda en bastu är förvisso inte lika effektivt som att spendera lika mycket tid bedriver en aerob aktivitet som promenader, simning, eller ta en aerobics.

Athletes i vissa sporter kan ibland använda bastu, eller passar svett av gummi, att förlora en liten mängd vikt. Detta är särskilt fallet med sport där konkurrensen är baserad på viktklass, som i brottning. Ett pund skillnad kan betyda konkurrerande eller inte konkurrerande. Vanligtvis när en brottare ges sin viktklass, han har tid att producera mer energi genom att dricka en protein drink eller juice.

Detta är en sak som bör finnas en oro för alla bastu användare. Om du inte planerar att använda en bastu, bör du vara oroliga vätskeersättning. Vatten tenderar att inte vara det bästa valet, eftersom det inte innehåller en tillräcklig elektrolytbalansen. Juice, eller som utformats särskilt sportdrycker är oftast det bästa valet för att ersätta förlorad vätska när du använder en bastu. Brist på vätskeersättning och använda bastun under en längre tid kan leda till uttorkning.

Det finns verkligen inget ont i att använda en bastu för de flesta. Personer med lågt blodtryck eller gravida kvinnor, bör emellertid inte använda en bastu. För de flesta kan använda en bastu efter ett träningspass vara ett trevligt sätt att lugna värkande muskler. Många känner sig utvilad med antingen bastu eller ångbastu.

För dieter, kanske du vill hoppa i bastun som en viktminskning verktyg, och i stället satsa några minuter i aerob aktivitet. Detta kommer sannolikt att resultera i faktiska ansamling av muskler och bränna fett. De flesta som vill gå ner i vikt är intresserade av permanenta och inte tillfälliga resultat. En bastu ger endast obetydliga, tillfällig viktminskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.