Hur kan jag slippa känna hemlängtan?

Flytta bort från ditt eget hem kan få till stånd ett tillstånd som kallas hemlängtan. Känsla hemlängtan är ett naturligt steg som många går igenom när man flyttar till en ny stad eller miljö. Det drabbar människor som lämnar efter familj och vänner för att starta en ny tillvaro någon annanstans, liksom de som lämnar hemmet för att flytta till universitet eller högskola. Det är ett par enkla åtgärder som kan vidtas för att lindra smärtan av att känna hemlängtan.

Hemlängtan är mer ett sinnestillstånd än ett fysiskt tillstånd. Men om är den känsla tillåts fortsätta kan det leda till symptom som ilska och depression. Den förvirring och förvåning kände i en ny miljö kan skriva en person längtan efter enklare hemliv han eller hon en gång kände.

Ett av de bästa sätten att slippa känna hemlängtan är att integrera dig själv så långt som möjligt i ditt nya sätt att leva. Om du har tagit en ny anställning, delta i sociala funktioner eller gå med idrottslag i samband med ditt arbete samhälle. Nya vänner är det enklaste sättet att bekämpa känslan av att vara hemlängtan.

Ett av de bästa sätten att möta människor är genom arbete. När du arbetar i en stor stad, hittar du förmodligen att ett antal av dina medarbetare från olika länder. De får gå igenom samma sak som du, och umgås efter arbetstid är ett bra sätt att hantera känslan av hemlängtan.

Enkelt vistas upptagen gör att du kan hålla din hjärna aktiv så att den inte sysselsätta sig med tankar hem. Om du har flyttat till en ny stad, tar sig tid att lära känna din nya miljö. Genom att utforska staden och hitta nya platser, kan du förlora någon rädsla du har i den stora staden. Hitta ett café som du kan göra din vanliga plats, och människor kommer snart att lära känna dig och välkommen tillbaka.

Kontrollera de lokala tidningarna för händelser i ditt område. Om du har svårt att träffa människor och sedan gå kvällskurser i ett ämne du är intresserad av kan hjälpa. Om i ett främmande land, göra ansträngningar för att lära sig språket och fördjupa dig i den nya kulturen. Känsla hemlängtan är ibland kopplade till kulturchock, och ju mer du fördjupa dig i den nya kulturen, desto mindre längtar du ska känna.

Känsla hemlängtan liknar känsla förlust för det liv du har kvar, men familj och vänner är inte mer än ett telefonsamtal bort. Du kan alltid hålla kontakten via vanlig post eller Internet. Din familj och vänner kommer alltid att bli glad att höra från dig och ännu gladare om ett besök på din nya stad förlängs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.