Hur kan jag diagnostiserar en Mold Allergi?

När en person har en mögel allergi, är hans immunsystem särskilt känsliga för mögelsporer. I själva verket ser sin immunsystemet mögelsporer som hot och överreagerar på dem genom att orsaka allergiska symptom, vilket kan inkludera hosta, nysningar, rinnande näsa, och efter nasal drip. Denna typ av allergi kan också orsaka kliande ögon, och en del människor till och med utveckla kliande halsar och bihåleinflammation.

Intensiteten i symtomen mögel allergi varierar från person till person. De kan vara mild, måttlig eller svår. En del människor märker allergiska symtom bara ibland medan andra lider av allergier året runt. De som har astma och allergier mögel kan uppleva att deras astmaanfall utlöses eller förvärras av, mögel exponering. Deras allergier kan leda till sådana symptom som hosta och väsande andning, tryck över bröstet och andnöd.

Det är möjligt för en person att tro att han är allergisk mot mögelsporer när han faktiskt har symptom som orsakats av en helt annan allergen. Att veta säkert, skulle personen behöva besöka en läkare för en ordentlig diagnos. En metod att diagnostisera en mögel allergi innebär ett pricktest. För denna typ av test, en läkare eller sjuksköterska gäller lite allergen som misstänks orsaka symptom på patientens hud, oftast på antingen armen eller ryggen.

Ett blodprov kan också användas för att diagnostisera en mögel allergi. Denna typ av blodprov kallas den radioallergosorbent test (RAST). Vid denna provning drar en läkare ett prov från patientens blod och skickar det till ett laboratorium för undersökning. Den medicinska lab kontrollerar antikroppar i en persons blod som kan tyda på en allergi mot mögel.

Om en person har allergi mot mögel, nästa steg är att räkna ut hur man behandlar den och få befrielse från den obehagliga symtom, behandling är inriktad på symtomlindring, eftersom det inte finns något botemedel mot mögel allergier. Normalt är läkemedel används för att kontrollera symtomen. De innehåller recept nasala kortikosteroider, som nässpray som sägs vara mycket effektivt. Antihistaminer, som tas oralt, blockera frisättningen av histamin, immunsystemet utsläpp histamin som svar på exponering för ett allergen, och blockerade den kan ge tillfällig lindring av symtomen. Andra behandlingar inkluderar avsvällande medel och över disk nässprayer, i vissa fall kan allergi skott användas också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.