Hur kan jag bli en spermie givare?

Det är ganska lätt att bli en spermie givare om du är i god hälsa och har en tydlig anamnes. För att bli en spermie givare, börja genom att kontakta lokala spermier banker och be att tillämpa som givare. De flesta spermier banker vill att blodgivare skall vara lämpligt placerad, t. ex. inom en timmes restid. I de flesta fall måste du vara mellan 18 och 44 skall bli en spermie givare.

Om du vill bli en spermie givare, bör du förbereda att ha din bakgrund undersökas ordentligt. De flesta spermier banker accepterar inte spermier givare som antogs. Detta eftersom de inte skulle kunna checka in din familjs medicinska och psykiska bakgrunden väl om du antogs. En spermie banken vill se till det inte finns någon historia av ärftliga sjukdomar eller besvär innan man får ge blod. Detta omfattar psykiska tillstånd.

Innan du kan bli en spermie givare, måste du också lägga fram en läkarundersökning. Detta för att säkerställa att du är helt fria från allvarliga sjukdomar och att du är vid god allmän hälsa. Du kommer att få blod-och urinprov. Som ett led i processen kommer du också testas för sexuellt överförbara infektioner.

Du vanligtvis måste ge en första spermaprov under den analytiska granskningen. Du blir ombedd att lämna spermaprov i avskildhet i en samling rum. För att garantera din komfort, kommer du att få tidningar och filmer och lämnad ensam i det här rummet för att ge ditt prov. Din sperma provet kommer sedan att testas av spermabank laboratorium för att utvärdera dina spermier och dess kvalitet. Labbet kommer även att testa hur väl dina spermier svarar mot frysning.

När testning är klar och allt ser bra ut, kommer du ha rätt att lämna spermier donationer. I de flesta fall är potentiella givare uppmanas att underteckna kontrakt. Dessa avtal kräver att de tillhandahåller sperma donationer för en sexmånadersperiod, vanligen en eller två gånger i veckan. Men varje spermabank sina egna unika krav för hur ofta en givare har spermier prover.

När du har gett ditt nödvändiga antalet spermier donationer, är ditt jobb inte över. Din sperma prover kommer hållas i karantän under sex månader, det är att se till att blodet var faktiskt smittfri när du lämnat donationer. Eftersom en del infektioner och sjukdomar har en inkubationstid under vilka test kanske inte är helt korrekt, är detta halvår förnyade försök syftar till att skydda kvinnan som kommer att få din sperma donation samt alla barn som kan födas ur det. När andra blodprov utförs och du har visat sig vara fria från sjukdomar, kommer du betalas, betalning beloppen varierar, beroende på de särskilda spermabank. De flesta blodgivare mellan $ 35 och $ 50 dollar (USD) för varje prov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.