Hur kan jag Minimera Åderbråck?

Åderbråck är vener som har blivit förstorad och vridna, vanligtvis i benen. De är större och allvarligare än vanligt tillstånd i Spider vener. Åderbråck kan behandlas kirurgiskt, men det finns också sätt att minimera åderbråck och kanske förebygga behovet av en invasiv behandling.

En del av problemet med åderbråck är att de inte kan återvända blod till hjärta effektivt. Av denna anledning, något som minskar trycket på venerna för att pumpa blodet tillbaka upp kroppen kan bidra till att minimera åderbråck, eller åtminstone smärta och svullnad i samband med tillståndet. Upphöja benen ovanför hjärtat när så är möjligt är bra, och bär stödstrumpor när en vara på en fötter rekommenderas.

Vissa mediciner kan bidra till att minimera åderbråck. Acetylsalicylsyra och ibuprofen fungera som antiinflammatorisk och blodförtunnande läkemedel, och kan därför lindra tillståndet. Om man tar för mycket kan orsaka större problem och med död, så bara börjar en behandling med sådana läkemedel för att minimera åderbråck under din läkares råd. Diosmin förskrivs i Europa för att minimera åderbråck, men det har inte godkänts som läkemedel av de amerikanska Food and Drug Administration. Det är dock tillgänglig i USA som kosttillskott.

Om stödstrumpor och medicinering är framgångsrikt mot åderbrock, det finns medicinska förfaranden för att minimera åderbråck. Sclerotherapy, där ådrorna injiceras med en medicin för att få dem att krympa, används oftast i samband med kirurgi, men kan också användas separat för att minimera åderbråck, beroende på det enskilda fallet.

Den traditionella operation för att minimera åderbråck, så kallade ven strippning, är fortfarande det vanligaste kirurgiska behandlingen, men inte längre det enda alternativet. Ven skalning innebär att ta bort de drabbade vener med gammaldags kirurgiska instrument, snarare än laser eller radiovågor. Venen dras ut genom ett snitt i ljumsken med hjälp av en speciell tråd. Laserkirurgi och radiofrekvens ablation är två nya, icke-invasiv förfaranden, men deras långsiktiga effekten är inte känd, eftersom de är relativt nya treatments. All av operationer för åderbråck bara bort venerna i fråga, finns det för närvarande inte att reparera dem .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.