Är Hand Sanitizer bättre än tvål och såpa?

Huruvida använder en hand sanitizer istället för vanligt tvål är bättre kan bero på din definition av "bättre". En alkohol-baserade hand sanitizer dödar mer bakterier på kortare tid än de flesta hand tvål, men sant effektivitet är inte alltid mätas med blotta storleken av döda bakterier. Det finns andra föroreningar att överväga, och en hand sanitizer får inte ta upp alla av dem samt regelbundna tvål och vatten kan. Använda en hand sanitizer är definitivt bättre än att använda ingenting alls, men en bra hand tvål kan vara praktiskt taget lika effektivt under rätt förhållanden.

Det finns en slags tvål, men som inte är allmänt anses vara lika effektiva som flytande hand sanitizer. Ironiskt nog många antibakteriella tvålar är inte lika effektiva som hand sanitizer. Antibakteriella tvålar använda en kemikalie som triklosan för att döda bakterier på hudens yta. Till en början kan låta som en bra sak, men triklosan behöver en avsevärd tid för att bli effektiva, inte de vanliga 30 sekunder flesta människor tillbringar under handtvätt processen. En flytande hand sanitizer, å andra sidan, är i kontakt med huden länge nog för att alkohol eller andra desinfektion medel för att avsluta jobbet att döda skadliga bakterier.

Regelbundna tvål fungerar faktiskt på två olika sätt att ta bort smuts, bakterier och andra föroreningar. En fet ingrediens obligationer till föroreningar och oljor hud, samtidigt som ett rengöringsmedel bryter ytspänningen och gör att vatten för att tvätta bort luftburna partiklar. Detta kan ha en uttorkande effekt på huden, och många nyttiga bakterier också tvättas bort i processen. En flytande hand sanitizer, å andra sidan, kemiskt förstör bakterier utan att tvätta bort hudens naturliga oljig lager. Med de flesta produkter Hand Sanitizer, ingen sköljning krävs.

Det finns också behandling av parfymer och deodoranter som finns i badet tvålar. Medan de flesta tvålar utformade för handtvätt är lätt parfymerade eller unscented kan vissa tvålar lämna efter sig en starkt doftande rester. Denna rest kunde gå över till redskap, mat och dryck genom normal hantering. Nästan alla hand sanitizer varumärken unscented men att de fortfarande kan ha någon form av doft. Ändå borde hand rengöringsmedel har någon möjlighet att överföra en obehaglig smak till mat eller dryck. En hand sanitizer bör ges tillräckligt med tid att torka ordentligt, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.