Vilken är den bästa myggmedel?

myggmedel är viktig eftersom myggor kan ta så många farliga sjukdomar. Saker som West Nile-virus och malaria överförs via myggor, och de flesta läkare rekommenderar att du gör allt du kan för att hindra upphandlande dessa villkor genom att hålla myggen borta från dig. Det har varit många recensioner av de typer av myggmedel som fungerar bäst, och experter brukar dra slutsatsen att det mest effektiva myggmedel är ett som innehåller DEET.

DEET (N, N-dietyl-meta-toluamide) är inte bara användbart i repellerande mygg, men också i linje bort andra buggar som fästingar som kan bära borrelios. Det förvirrar de flesta buggar genom att maskera lukten av koldioxid som kroppen naturligt avger, locka insekter. DEET måste användas på rätt sätt och i lämpliga koncentrationer. En högre grad av koncentration tenderar att översätta till mer långvarig insektsmedel.

För de människor som inte kan eller väljer att använda DEET, finns det några alternativa myggmedel ingredienser. De har viss effekt, men är fortfarande inte lika effektiva som DEET. Vissa är dock säker nog att användas på yngre barn. En av dessa är piperidin eller picaridin. Den amerikanska Centers for Disease Controls listor detta ämne som ett lönsamt alternativ till DEET.

Picaridin kommer från paprika och har godkänts för användning i USA sedan 2005. Den finns i vissa versioner av Avon ® hud så mjuk lotion, och säljs som Cutter Avancerad insektsmedel också. Även om detta myggmedel är inte riktigt så effektiv som DEET, kan den användas på spädbarn två månader eller äldre, och den har en doft som många människor finner trevliga eller åtminstone mindre avskräckande än DEET. Vissa hävdar picaridin är lika effektiv som DEET, men dessa påståenden är svåra att bevisa, eftersom båda kemikalierna kan användas på olika koncentrationsnivåer.

Andra myggmedel formuleringar som fortsätter att rangordna nedan DEET innehålla saker som citron olja , citronella och eukalyptus. Även om dessa kan ha en viss effekt de fortfarande inte det bästa. Vissa människor, däremot, föredrar att använda mer naturligt härledda ämnen eller kan inte använda DEET som ett myggmedel på grund av hudirritation eller dess potential att skada saker som plast.

Om du behöver använda en mildare myggmedel än DEET, kanske du vill undvika tider när myggorna är oftast mest aktiva. Typiskt i timmar precis före och efter soluppgången och solnedgången hittar du de mest myggor. Men i vissa klimat, speciellt fuktiga eller tropiska sådana, och i vissa områden, i närheten av vatten, kan du hitta massor av mygg under andra tider på dagen också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.