Vilka olika typer av massage?

Massage är en helande konst som har utövats i många kulturer i tusentals år. Många olika stilar av massage har utvecklats och kunskapsutbyte mellan olika kulturer har lett till en uppsjö av massage alternativ. För de flesta spa-goers kan massage delas upp i fyra grova kategorier: avslappnande massage, djup arbete, energi arbete och asiatisk stil massage. Ta dina behov i beaktande när de söker en massageterapeut eller titta på en spa-menyn och välja den typ av massage som du tror att du skulle ha den mest. Se till att kommunicera med din terapeut under massage session för bästa tänkbara erfarenheter. Det är också viktigt att dricka mycket vatten före och efter massage för att hjälpa uttrycka gifter frigörs genom massage.

Avslappnande massage kan vara väldigt helande, framför allt känslomässigt. En hög kvalitet avslappnande massage kommer att lätta på spänningar och stress, lindra ömma muskler, och tar dig ut i världen under hela sessionen. Du bör dyka mår mycket mer balanserad och lycklig. Några vanliga exempel på avslappnande massage stilar inkluderar ljus svenska, Esalen och varma stenar. Hot stone massage är kanske den ultimata avslappnande massage, eftersom terapeuten kommer att använda speciellt uppvärmda stenar för att frigöra spänningar djupt inom musklerna.

Deep arbete är massage som är fokuserad på att korrigera obalanser, bygga en starkare kärna, lindra smärta och att se bra hållning och hälsosamt sätt att använda kroppen. Vanligtvis djupa arbete utförs i en serie med en vanlig terapeut för bästa nytta. Några vanliga tillgänglig djupa arbete stilar inkluderar djup vävnad, Myofascial release, Rolfing och lymfdränage. Efter djupa fungerar kan kroppen känna sig lite öm, men när ömhet bleknar, bör du känna en dramatisk skillnad i din fysiska hälsa.

Energi arbete är tekniskt organ, istället för massage, eftersom terapeuten sällan vidrör kunden. Men många massageterapeuter integrera energi arbete i sina rutiner, eller erbjuda energi arbetspass på spa. Energi arbete syftar till att korrigera subtila energisk obalanser genom att arbeta med och omforma energi fält kroppen. Trager, Reiki, zonterapi och kraniosakral terapi är alla former av energi arbete.

asiatisk stil massage metoder blir allt mer populär i väst. Thai, Shiatsu och akupressur är alla asiatiska massagetekniker, med en grund i traditionell kinesisk medicin. De flesta asiatiska formerna är mer intensiv än traditionella avslappnande massage och att de ofta kräver ett aktivt arbete från kund samt terapeuten. För kropp medvetna kunder, dessa villkor är utmärkta val, eftersom kunden oftast klädd under sessionen. Förbered dig på att vara djupt utsträckt under ett av dessa massage. Den massage terapeut kommer också att fokusera på traditionella tryckpunkter att justera din kropp och hålla energipriserna går smidigt igenom alla interna system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.