Vilka är symtomen på ett bråck?

Ett bråck är ett tillstånd där vävnader i kroppen bula på sin plats. Vanligtvis sker detta i buken när delar av tarmen sticker genom bukväggen. Det är viktigt att notera att utbuktningar kan hända i andra delar av kroppen, och de kan kallas bråck också. Dock är termen bråck oftast används för att beskriva utbuktningar som sker i buken.

Många tror att symptomen på ett bråck är lätta att känna igen. Detta är långt från sanningen, men eftersom vissa bråck inte orsakar några tydliga symtom. Innebär dock bristen på symptom inte att sådana bråck är inte farliga. Oavsett om de åtföljs av tydliga symtom eller inte, det finns en risk för att blodtillförseln till området kommer att bli avskurna. Detta resulterar i en medicinsk nödsituation.

En annan tydlig klump är en av de mest uppenbara symptomen på ett bråck. Standardbelopp kan vara helt smärtfri, öm eller direkt smärtsam. En tecknet på en reducerbart bråck, ett som kan skjutas på plats är en klump som värker ännu inte anbud vid beröring. I vissa fall kan de drabbade uppleva smärta från ett bråck innan de ens märker en synlig klump. Den klumpar kan tyckas att växa större när sjuka stå upp eller när de hosta.

När en person har en irreducibel bråck, kan han ha en klump som bara är ibland smärtsamt. Däremot kan en person som har denna typ av bråck under lång tid utan någon smärta. När han trycker på den, går den inte på plats. Andra symptom på ett bråck av denna typ kan vara illamående, kräkningar och liknande tecken som kan tyda på tarmvred.

En av de vanligaste symtomen på ett bråck som är strangulated är en irreducibel klump som är smärtsamt. De är dock inte alltid irreducibla. Med denna typ av bråck har bit utskjutande tarmen en försämrad blodtillförsel. Standardbeloppet är öm vid beröring, och den drabbade kan uppleva illamående och kräkningar. Han kan naturligtvis bli sjuk, och han har en feber, men feber är inte alltid närvarande.

Även om vissa människor kan lockas att ignorera symtom på ett bråck, särskilt när smärta, illamående och kräkningar är inte närvarande, många experter eniga om att detta är en dålig idé. Det finns en viss chans att bråck blir strangulated i framtiden. Som sådan är det bäst att ha en läkare bedöma några konstiga klumpar och stötar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.