Vilka är symtomen på Pink Eye?

Symtom på rosa ögon-eller konjunktivit är ganska svårt att missa eftersom de flesta med sjukdomen känner obehag i det drabbade ögat. Behandling för rosa öga är viktigt eftersom vissa former av det kan vara mycket smittsam. Andra gånger, barn få symtom på rosa öga men verkligen hyser öroninfektioner. Detta kan speciellt inträffa hos barn, småbarn och yngre, skolbarn ålder.

Vanliga tecken på konjunktivit inkluderar rodnad i ett eller båda ögonen. Ofta när konjunktivit börjar, den börjar i ena ögat bara, så det är inte ovanligt att ett öga att titta mycket blodsprängda medan den andra inte. Men om du har ignorerat rodnad i ett, kan infektionen har spridit sig till andra ögat så att både ögon ser väldigt röda och blodsprängda.

Ett annat vanligt symptom på rosa ögat är ögat oozing pus eller vattniga ansvarsfrihet. Du kan märka detta särskilt på morgonen. Vissa människor vakna att hitta sina ögonfransar ovanifrån och underifrån lock som sitter ihop på grund av denna ansvarsfrihet. Om du märker detta när du vaknar, använd lite vatten för att mjuka upp torkade ögat guling "innan du öppnar ögonen.

drabbade ögat kan känna kliande, brännande, eller skrapigt och ögat får också ont när utsätts för starkt ljus. Det är inte ovanligt att en smittad öga att vara smärtsamma alltid, eller så kan du vara obehagligt att öppna eller stänga ögat. Vissa människor har förkylningar eller trängsel också, eller helt enkelt näsan kan känna överbelastade eftersom ögat. Andra människor känna att de har en allergi attack. Till skillnad från allergier, går symtomen inte bort inom några timmar till några dagar, och kommer inte att bli bättre om du tar ett antihistamin.

Det tar ungefär sju dagar eller något mer för rosa öga av virala ursprung för att gå bort, och läkaren kan ordinera vissa lugnande droppar för att främja ökad komfort. Konjunktivit som orsakas av bakterier måste behandlas med antibiotika droppar eller oral antibiotika. Kontrollera med din läkare om hur du håller i din omgivning trygg när du har konjunktivit. Både virus och bakterier former av detta tillstånd kan vara mycket smittsam, lätt sprider sig till din opåverkad ögat och i ögonen hos andra människor.

Om du märker symtom på rosa öga, kontakta din läkare. Från symptom ensam, du ofta inte kan avgöra om konjunktivit du har är virus eller bakterier. En läkare kan bättre avgöra detta och erbjuda de bästa behandlingsmetoderna och råd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.