Vilka är symptomen vid anorexia?

Anorexia nervosa är en allvarlig ätstörning som orsakar omfattande emotionella och fysiska skador. Personer med denna störning är i allmänhet perfektionister med en dålig självkänsla och har en besatthet för att förlora vikt. I sin strävan efter tunn, de blir ofta farligt utmärglade och gör sig sårbara för alla typer av sekundära sjukdomar.

Medan anorexi normalt inträffar hos unga flickor och kvinnor, symtomen på anorexi kan även förekomma hos män. Det finns flera orsaker till denna sjukdom, såsom en över-intresse av att följa omöjligt mode lägen, socialt tryck, familjära problem, personlighetsstörningar och genetisk predisposition. Tecken och symtom på anorexi varierar från person till person.

En av de tidiga symptomen på anorexi manifesteras i en persons matvanor och beteende. Anorektisk människor kommer att hålla ett vakande öga på kalorier varje livsmedel de köper. De kommer att gå på stränga restriktioner, lågkaloridieter, även om de kan redan vara mycket tunn.

Människor som lider av anorexi kommer att fördjupa sig i kost böcker, besöka hemsidor kost och hålla en flik på allt de konsumerar. De kommer att äta genom att hoppa måltider, kasta bort mat portioner, låtsas att de redan har ätit eller säga att de inte känner sig tillräckligt bra för att äta. De kan utveckla en fobi om att äta ute eller framför andra människor.

Som ett resultat av livsmedel skatteflykt, de fysiska symptomen vid anorexia kan skönjas. Den person som visar en drastisk viktminskning som är väl i det normala och oförenlig med ålder, bygga och höjd. Den person som kan förneka att ha några symtom av anorexi eller försöker dölja viktminskning och kommer att förbli besatt av att förlora ännu mer i vikt.

Andra symptom på anorexi omfatta förvirrat tänkande och ökad irriterad eller rastlös beteende. Anorektiker får ständigt känna sig slö och deprimerad. De kan ha svårt att sova och må illa.

anorektiker kan utveckla en torr och gulaktig hy och lila blåmärken under ögonen. Den viktminskning och undernäring kan leda till amenorré, förlust av regelbundna menstruationer, i anorektisk flickor och kvinnor. Båda könen kan drabbas av benskörhet och karies.

Det finns en ökad känslighet för kyla och som en följd av detta anorektiker kan utveckla ett tillstånd som kallas lanugo. Detta är det organ som växer hår över hela för att inte fryser. Hjärt-och njurproblem kan också vara resultatet av denna störning. Med tiden, om åtgärder inte vidtas för att behandla anorexi, kan det finnas ytterligare hälsofrågor avslutas med döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.