Vilka är riskerna med att Gastroenterit?

Gastroenterit kan vara virus, bakterier eller parasiter ursprung. De kan leda till feber, magont, diarré och kräkningar. Även om de flesta människor kommer att helt återhämta sig från gastroenterit orsakad av virus, gastroenterit orsakad av bakterier eller parasiter infektion kan vara mycket allvarligt och kräver särskild behandling.

Varje fall av gastroenterit kan ge uttorkning. Dricka åtta till tolv glas vätska om dagen kan minska denna risk. De mycket unga och äldre har en ökad risk för denna komplikation av gastroenterit. Vätskeintag bör övervakas noga. Om otillräcklig vätskor kommer in kan sedan sjukhusvård vara nödvändig för att ge intravenös (IV) vätskor.

Vanligtvis gastroenterit försvinner inom två till tre dagar. Om tillståndet kvarstår i nuvarande form efter ett par dagar och är tillsammans med feber högre än 100 grader F. (37,77 grader C. ), bör läkare sökas. Ihållande gastroenterit kan tyda på bakterier eller parasiter infektion, eller andra mer allvarliga sjukdomar.

Vanligtvis om orsaken till gastroenterit beror på bakteriell infektion, som salmonella, måste en ta antibiotika för att döda bakterierna. Men när bakterieinfektion som orsakar kraftig kräkning, med en muntlig antibiotika inte kan vara användbart, eftersom det kan lämna kroppen så fort som det träder den. I dessa fall kräkningar är allvarlig, kan sjukhusvård behövas för att administrera ett IV antibiotika, och för att ge IV mediciner som kan minska illamående.

Vissa bakteriella infektioner, liksom exponering för E. Coli i felaktigt kokt nötkött, kommer nästan alltid att resultera i sjukhusvistelse. Barn under fem är särskilt utsatta för dessa infektioner, och försiktighet bör vidtas för att alltid vara säker på hamburgare kokas tills det inte finns rosa kvar och juice köra helt klar. Många E. coli infektioner är ett resultat av dålig matlagning metoder i snabbmatsrestauranger. Föräldrar med barn under fem års ålder kan vara bra att välja kyckling måltider i stället för hamburgare för att undvika denna risk.

Ofta parasitinfektioner som orsakar gastroenterit är resultatet av intag av förorenat vatten från bäckar, eller under resa till outvecklade länder. Man bör undvika risker genom att inte dricka vatten från bäckar och sjöar, och även genom att konsumera flaska vatten vid resor till områden som är kända vatten föroreningar.

En parasitinfektion som orsakar gastroenterit kan resultera i diarré eller kräkningar som inte kommer att lösa inom fyra till fem dagar. Det kan åtföljas av feber. Vanligtvis kommer parasitinfektioner förbättra inte förrän personen har antiparasitära läkemedel. En läkare bör undersöka de med kräkningar eller diarré som varar mer än två till tre dagar.

Gastroenterit kan också vara felaktigt diagnostiseras, när orsaken är något helt annat. Till exempel kan blindtarmsinflammation orsaka magsmärtor, feber och kräkningar eller diarré. Utomkvedshavandeskap kan också resultera i symptom som liknar gastroenterit. Det är fortfarande viktigt att kontakta en läkare om gastroenterit symptomen inte snabbt lösa, inte bara för att få nödvändig behandling för bakterier eller parasitinfektioner, utan också till att utesluta andra möjliga orsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.