Vilka är riskerna med Soy för män?

farorna med soja för män är en följd av de höga nivåerna av det kvinnliga könshormonet östrogen att soja och soja-produkter innehåller. I första hand påverkar soja kvalitet och koncentration av en mans spermier, särskilt om de tas i stora mängder eller om motivet var utsätts för höga nivåer i livmodern. En nyligen genomförd studie vid Harvard University visade att det fanns ett klart samband mellan kvinnor med låg spermier och ett högt intag av soja livsmedel. Studien visade att det genomsnittliga spermiekoncentration på mellan 80 och 120 miljoner euro per millimeter av en vuxen man har mer än halverats när soja utgjorde en del av kosten. Fallet är mer övertygande i studier av överviktiga män vars sperma nivåer är ännu lägre på grund av östrogen att göra egenskaper fettvävnad.

Forskarna tror att isoflavoner (daidzein är genistein och glycitein) som finns i soja att skylla för fattiga spermier koncentrationer. Dessa isoflavoner agera som östrogen gör och de därför hämma produktionen av spermier. Dessutom har professor Lynn Fraser från King's College London utfärdade också varningar om isolflavone genistein som tros kan bidra till misslyckande med att befrukta ägget. Men dessa slutsatser bygger på provrör experiment och soja branschorganisationer har bemötas att genistein finns i soja-baserade produkter reagerar olika på den rena formen av isoflavoner som användes för att bedriva forskning.

Soy finns mest rikligt i livsmedel som sojabönor, tofu, tempeh, tofu eller korv soja, bacon, hamburgare, sojamjölk, ost, yoghurt, glass och nötter. Men soja och derivat soja finns i cirka 70% av alla livsmedel och därmed minska intaget kan vara svårt. Till exempel griskött pajer, frukostflingor, majonnäs och margariner, korv, lasagne, hamburgare nötkött och kyckling nuggets är några av de livsmedel som är beroende av soja som en källa till billig protein. Den soja derivat lecitin är också stor genomslagskraft i bageri och konditori industrier på grund av dess effektivitet som ett emulgeringsmedel.

Det bör noteras att soja är mycket en stöttepelare i asiatisk kost och några betydande biverkningar effekter har visats i dessa länder. Men det är välgörande att ha i åtanke att den asiatiska soja kosten till stor del bygger på jästa sojaprodukter som miso soppa och tofu, jäsningsprocessen är tänkt att förstöra kemikalier som anses skadliga i ovanstående experiment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.