Vilka är effekterna av depressiva?

En depressiva är alla kemiska ämnen som hämmar nervsystemet fungerar. Det finns många olika typer av dämpande läkemedel, inklusive alkohol, bensodiazepiner, barbiturater och antikolinergika. Dämpande används ofta i kliniska att befria en rad hälsoproblem, men de är också ofta missbrukas som partydroger. Det kortsiktiga effekter av lugnande medel inkluderar en förlust av hämning, en känsla av eufori, svårigheter att koncentrera sig, nedsatt motorisk funktion, och sluddrigt tal. Långsiktiga missbruk kan leda till beroende, hjärtproblem, minskad organ fungerar och död.

Läkare och psykiatriker gemensamt föreskriva depressiva mediciner för att hjälpa patienter att hantera smärta, epilepsi och psykotiska störningar. Klinisk användning av lugnande kan slappna av musklerna, långsam hjärtfrekvens, och minska risken för epileptiska anfall. Mediciner kan också ge lindring för ångest, stress och sömnlöshet. Läkare är vanligtvis mycket försiktiga med förskrivning av vissa läkemedel, dock, och varna patienter om riskerna för beroende och andra potentiellt negativa effekter av lugnande.

Människor som använder alkohol eller andra lugnande i nöjesmiljöer uppleva ett antal kortsiktiga effekter. Dämpande långsam funktionen hos centrala nervsystemet, vilket leder till nedsatt kognitiv och fysisk funktion. De flesta människor upplever någon grad av motoriska rörelser njurfunktion och koncentrationssvårigheter, vilket resulterar i minskade reflexer och dåligt omdöme. I tillräckligt höga doser kan en person uppleva suddig syn, problem balans och sluddrigt tal.

överdoserar lugnande kan medföra allvarliga hälsorisker. Det centrala nervsystemet styr ofrivilliga muskelrörelser och reflexer, såsom andning och hjärta aktivitet. Med tillräckligt med alkohol eller andra kemikalier dämpande i blodet, kan ofrivillig funktioner äventyras. En person kan sluta andas eller glida in i en koma. Permanenta hjärnskador, leversvikt, och njurproblem kan vara omedelbara effekterna av lugnande i stora doser.

Förutom kortsiktiga funktionsnedsättningar och faror, det finns många långsiktiga effekter av lugnande. Med tiden kan en person bli fysiskt och psykiskt beroende av ämnen. En person som är beroende av alkohol eller andra lugnande erfarenheter vanligtvis svåra abstinenssymptom när ämnet inte är tillgänglig. Skakningar, uttorkning, smärta och kronisk sömnlöshet är vanliga. År av depressiva missbruk kan permanenta skador på lever, hjärta, hjärna och andra inre organ.

En person som är beroende av lugnande har många alternativ för att få hjälp. Han eller hon kan tala med en läkare för att lära sig mer om effekterna av depressiva och ta reda på om olika behandlingsstrategier. I nödsituationer, får medicinsk avgiftning förfaranden nödvändigt att ta bort kemikalier från kroppen. En enskild kan undersöka rehabiliteringsprogram för narkotikamissbrukare, rådgivning och gruppterapi som kanske kan hjälpa honom eller henne lära om hur man ska leva utan att förlita sig på droger. Många långsiktiga effekter av lugnande kan undvikas genom att avstå från kemikalier och söka hjälp så fort som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.