Vilka är de trötthetssymptom?

Trötthet är en trött eller utmattad känsla som kan vara ett tecken på andra sjukdomar. Symtom på trötthet kan vara trötthet, sömnighet och brist på energi. Ibland kan det störa normalt liv, negativt verkställer människors personliga och yrkesmässiga liv. Trötthet kan orsakas av sömnbrist och stress. Om trötthet symtomen blir överväldigande, det är viktigt att människor besöker en läkare för att avgöra om symptomen är resultatet av ett mer allvarligt hälsoproblem.

Människor som upplever symtom av trötthet kan lida av depression, kronisk smärta, sömnproblem eller problem med sköldkörteln. De som har kroniskt trötthetssyndrom kan också drabbas av symtom på trötthet. Vissa läkemedel kan också orsaka folk att känna sig trött hela tiden. Läkemedel som blodtryck piller, allergimediciner och andra typer av droger kan få människor att drabbas av symptom på trötthet.

När en person upplever överdriven trötthet är det viktigt att han eller hon besöker en läkare för att avgöra orsaken. Trötthet som är tillsammans med viktförändringar, smärta eller andra onormala symtom är varningstecken på att en allvarligare sjukdom kan finnas i kroppen. Människor som får tillräcklig sömn men ändå uppleva trötthet ska också ange att en medicinsk fysisk med en läkare.

När en patient besöker en läkare på grund av trötthet symtom, han eller hon kommer att genomgå en grundlig läkarundersökning. Läkaren kommer att ta patientens familj och sjukdomshistoria att få ytterligare information som kan hjälpa med en diagnos. Därefter kommer läkaren att be patienten om hans eller hennes sätt att leva.

Patienten kommer att behöva tala om för läkaren om hans eller hennes sov-och matvanor. En patient kommer också att tala om för läkaren om han eller hon har varit föremål för en stor del av stress. Läkare kommer även att ta ett blodprov eller urinanalys på patienter så att prover kan undersökas för en rad sjukdomar.

Beroende på vilken typ av diagnos som ges av läkare, kan patienterna ordineras antibiotika, antidepressiva läkemedel, läkemedel för att skapa en sundare sköldkörtel, eller läkemedel för behandling av sömnproblem som sömnapné. Patienter kan uppmanas att ta multivitaminer dagligen och följa en hälsosammare kost. Ytterligare förslag kan innefatta ökad fysisk aktivitet, undvika alkohol, och finna nya sätt att hantera stress. Läkaren kan också rekommendera att patienten föra en annan typ av arbetsprogram för att hantera symptom på trötthet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.