Varför Motion Orsak svettas?

Förhållandet mellan svettningar och motion är något som aktiva människor är bekanta med. Det finns faktiskt positiva skäl till ökad rörlighet, såsom motion, resultera i svett eller svett. Här är varför människor svettas när de deltar i träning, och varför detta är en viktig kroppslig funktion.

Det viktigaste att förstå är att svettas är kroppens sätt att aktivera en mekanism för att hålla kroppstemperaturen inom ett område som är acceptabelt för en effektiv funktion. När kroppen börjar svettas, är detta en signal om att någon form av stimuli har ökat den totala temperaturen i kroppen till en punkt att den automatiska processen för att kyla aktiveras. Kylningen Processen börjar med en signal från hjärnan till svettkörtlarna som finns över hela kroppen. Som körtlar skapa fukt, är det svett som släpps ut genom svettkörtlarna och stiger till yttre lagret av huden.

Vid denna punkt i den svettning processen, kommer kroppen att börja använda överskottsvärme eller energi att avdunsta svett från kroppen. När detta inträffar börjar fukt som redan har svettades igenom huden torka och produktion av nya svett börjar att avta, eftersom kroppen börjar svalna. I själva verket kyler svettning kroppen genom att tvinga den överskottsvärme för att komma till en viss uppgift, som avdunstar det yttre fukt.

svettkörtlarna finns över hela kroppen. Höga koncentrationer av körtlar för svettning finns på fotsulorna och handflatorna. Effektiviteten i svettning som ett sätt att bibehålla kroppen har lett till skapandet av ett antal övningar som är speciellt utformat för att uppmuntra svettningar samt arbete vissa grupper av muskler.

Även om många människor tror att svettning är orsaken till kroppen lukt, är det faktum att svett i sig inte har en doft. Under svettningar, fukten som genereras av svettkörtlar blandas med talg eller olja som också genereras av kroppen och insättningar i porerna i huden. Kombinationen av svett och talg lockar bakterier på ytan av huden, som tillverkar lukt som bakterierna börjar konsumera blandningen. Daglig dusch eller badkar är oftast allt som krävs för att ta bort bakterier och kvardröjande spår av talg från kroppen, även om många människor kommer också att välja att använda en deodorant eller antiperspirant också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.