Vad är några orsaker till Lumbago?

Lumbago är en term som används för att beskriva smärta i nedre ryggen eller ländregionen. Smärtan är inblandade kan variera från mycket mild till svår. Ryggskott kan uppträda i alla åldrar, och människor som gör fysiskt tungt arbete är vanligt påverkas. De äldre är också mycket känsliga för ryggskott.

Det finns tecken att hålla utkik efter som kan tyda på uppkomsten av ryggskott. Dessa inkluderar ofrivilliga tarmrörelser och förlust av blåskontroll. Den drabbade kan också börja känna en domning eller obekant stickningar i nedre delen av ryggen. Detta kan också förekomma i området skinkorna eller lungorna.

En annan varningssignal om ryggskott kan finnas mindre värk och smärta i benet området. Detta kan visas i antingen ett eller båda benen. Smärtan kan åtföljas av en svaghet i benen, och musklerna kan förefalla vara sämre.

Det främsta symtomet på ryggskott är akut eller kronisk smärta kände i hela nedre ryggen. Denna smärta kan ibland kännas ända ner i låret området. Det kan också kännas i de regioner i en gråzon, såsom skinkorna eller ljumske.

Ett annat symptom på ryggskott får spasmer i ryggen. Ryggskott påverkar musklerna runt ryggraden område, vilket kan spasm. Den spasmer kan också hända i halsen området och ryggskott lider ofta upplever en stelhet i nacken.

En förändring i kroppshållning kan också förekomma. Lutande åt sidan för att lindra smärtan och bekämpa spasmer är normalt. Framåtlutad och bakåt ofta är vanligt, eftersom kramper uppstår på musklerna runt ryggraden.

Lumbago kan ha en negativ inverkan på den sjuke liv om den är kronisk. Kroniskt ryggskott kan pågå i mer än tre månader. Om kroniska ryggskott diagnostiseras av en läkare, sedan ett antal behandlingar kan diskuteras. Massage, övningar simning och sjukgymnastik är några behandlingar kända för att hjälpa till med denna typ av smärta. Vissa människor, däremot, kan inte hjälpas, och smärtan kommer att fortsätta.

Om behandling av smärta i nedre ryggen startas tillräckligt tidigt, då symptomen på ryggskott kan vanligtvis behandlas effektivt. Människor som har svag rygg eller mage muskler kan konstatera att nedre delen av ryggen förekommer under hela livet. Motion är ett av de bästa förebyggande åtgärder för nedre delen av ryggen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.