Vad är några naturliga Insekts?

Trots vilja och välmenande ansträngningar av många olika organiska trädgårdsmästare, det kommer en tid då insektsbekämpningsmedel skall användas för att eliminera fel som angripit och förstöra trädgårdsväxter. Många föredrar att använda ett naturligt insektsmedel snarare än ett syntetiskt framställt kemiskt insektsmedel. Rotenon och pyretrum är båda mycket välkända och allmänt använda naturliga insektsmedel som härrör från växter. Andra naturliga insekticider omfatta nikotin, Neem olja och tvål.

Rotenon och pyrethrumextrakt används ofta som naturliga insektsmedel. Rotenon kommer från roten av tropiska och subtropiska växter av släktet Derris . Rotenon fungerar som ett brett spektrum naturligt insektsmedel som förgiftar både kontakt och vid förtäring. Rotenon används vanligen som en damm eller spray, och även icke-giftiga för växter, är det mycket giftigt för fisk och måttligt giftig för varmblodiga däggdjur.

Pyretrum kommer från den dalmatiska krysantemum och används i damm eller flytande suspension form. I stora koncentrationer fungerar den som ett naturligt insektsmedel genom att attackera en insekt centrala nervsystem. Pyretrum i små koncentrationer får inte vara giftiga för insekter, men det behåller förmåga att avvärja insekter. Pyretrum är giftigt för fiskar, men mindre giftigt för däggdjur än syntetiska bekämpningsmedel. Den är biologiskt nedbrytbar och bryts ner lätt med exponering för ljus.

Vissa organiska trädgårdsmästare rekommenderar att du använder tvål, som har använts som ett naturligt insektsmedel i hundratals år. Utspädning flytande diskmedel, såsom Elfenben, med vatten till en 1-2% lösning som kan sprutas att täcka växter har hittats effektivt att kontrollera insekter. Men var försiktig, som upprepade och omfattande täckning med höga halter av tvål kan orsaka skada på vissa typer av växter. Tvål som en naturlig insekticid kan vara mycket mindre giftiga för människor och djur än andra alternativ, men det kan också vara mycket mindre effektivt, speciellt vid behandling av ett angrepp.

Även om nikotin, Neem och andra botaniska insektsmedel inte diskuterats här har visat sig vara effektiv med minimal till måttlig framgång, bör någon form av naturligt insektsmedel användas som minimalt som möjligt. Bara för att du använder en naturlig insekticid snarare än en syntetisk en betyder inte att det är någon mindre skadlig för djur eller människor. Tillämpning av någon typ av naturligt insektsmedel bör utföras säkert och bara på den frekvens som krävs för att upprätthålla sunda grödor av frukter eller grönsaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.