Vad är medicinsk marijuana kliniker?

medicinsk marijuana kliniker hjälpmedel som hjälper människor att antingen få marijuana för att behandla vissa villkor eller ansöka om tillstånd eller godkännande att förvärva eller odla marijuana för medicinskt bruk. Marijuana, även kallad cannabis, anses vara en olaglig drog i USA, större delen av Europa, och många andra länder. Ett beroendeframkallande ämne, kommer det från Cannabis sativa växt och används för att producera ett avslappnat tillstånd och ökad sinnen. När folk röker den, beskriva de samma känsla som bli hög. får dock marijuana vara till hjälp för att behandla vissa hygienkrav, och i vissa jurisdiktioner, medicinsk användning av drogen är laglig.

Många tror att människor går till marijuana kliniker för att få drogen. Ofta är detta inte fallet. I stället många kliniker endast ta i att hjälpa patienter att få godkännande eller tillstånd för medicinsk marijuana bruk. Patienterna måste då växer den på egen hand eller få den från ett apotek. Beroende på plats, kan lagar variera när det gäller lagligheten av att förvärva marijuana, även om det är lagligt att använda det som ett läkemedel.

Det finns många medicinska användningar för marijuana. Till exempel kan cancerpatienter använda den för att lindra illamående efter cytostatika behandlingar. AIDS-patienter kan använda den för att förbättra deras aptit. Det kan också hjälpa de med kronisk smärta, särskilt i fall med nervskada och inflammation. Medicinsk användning av marijuana kan även bidra till att dämpa immunsystemet i närvaro av autoimmuna sjukdomar, hjälpa till att styra både inflammation och fysiskt obehag.

Intressant, medicinsk marijuana kliniker inte alltid krävs för att få drogen lagligt . Fram till omkring 1937, ett utdrag av marijuana var ofta används läkemedel i USA. I själva verket var det ett av de vanligaste receptbelagda läkemedel av den tidsperioden. När lagar gjort det en olaglig substans, var dock dess användning i läkemedel begränsad. Idag är det allmänt betraktas som skadligt och till och med få godkännande för att det från medicinsk marijuana kliniker är kontroversiell.

Även om medicinsk marijuana kliniker kan ge viktig hjälp för dem som behöver det, det finns giltiga argument på andra sidan också. Till exempel att kontrollera dess fördelning och se till att det stannar i händerna på dem som verkligen behöver det för medicinskt bruk är en utmaning. Kontrollera dess tillväxt, produktion och försäljning är ett problem också. En del människor undrar hur regeringen kan se till att medicinsk marijuana kliniker inte kommer att göra en verksamhet om godkännande av läkemedel för dem som inte är sjuka. Andra påpekar att samma problem finns när det gäller narkotiska läkemedel, eftersom många av dessa läkemedel är alltför föreskrivna eller säljs till dem som missbrukar dem.

Förutom juridiska skäl, motståndare till medicinsk marijuana kliniker hävdar att drogen är inte bra för kroppen. Det är bevisat att marijuana orsakar minne och inlärningssvårigheter och problem med perceptionen. Läkemedlet gör att tänka och lösa problem svårare, orsaker samordning förlust, ökar hjärtfrekvensen och bidrar till ångest. Efter en lång period av marijuana användning kan användare har en ökad risk för hjärtinfarkt, cancer och psykisk sjukdom. Dess användning kan även bidra till immunförsvar och andningsproblem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.