Vad är kronisk bakteriell prostatit?

Kronisk bakteriell prostatit är en sällsynt sjukdom som drabbar män som är unga eller i deras medelålders år. Det inträffar när bakterier invaderar prostatan, en körtel kopplad till mannens urinröret. Som ett resultat Patienterna drabbas av pågående urinvägsinfektion.

Män med kronisk bakteriell prostatit uppleva smärta när man kissar. De upplever också svårigheter när de försöker att helt ta bort urin från blåsan. Andra vanliga symtom är buksmärtor, lägre ryggsmärtor, smärta i testiklarna och penis. Män kan också känna obehag vid ejakulation.

Detta smärtsam sjukdom orsakas av förekomsten av bakterier. Bakterierna kommer in i prostatan när den transporteras i urinröret, ett rör som transporterar både urin och sperma hos män. Om män vidta åtgärder för att förebygga urinvägsinfektioner, kan de undvika att utveckla kronisk bakteriell prostatit. Villkoret kan också orsakas av hiv-infektion, med hjälp av en urinkateter, eller uttorkning. I vissa fall män som har upplevt skada av cykel eller ridning olyckor kan också utveckla kronisk bakteriell prostatit.

Patienter som får lida av detta bakteriell sjukdom, normalt ges en rad läkarundersökningar. En gemensam examen är den digitala rektala examen (DRE) som består av ett finger test-en läkaren in sitt finger i patientens ändtarm för att avgöra om prostatan är svullen. Läkaren kan också beställa en urinanalys, så han eller hon kan undersöka patientens urin. Undersöka provet under ett mikroskop kan avgöra om bakterierna växer i patientens urin.

Ett annat sätt att diagnostisera kronisk bakteriell prostatit är att använda en smord, till handskar finger massera prostatan. Detta gör att urinröret att utsöndra prostata vätska förutom urin. Prostatan vätska undersöks under ett mikroskop. Om läkaren hittar ett stort antal vita blodkroppar i provet, är patienten diagnosen kronisk bakteriell prostatit. Om bakterier finns i prostatan vätska eller urin, patienten är även diagnostiserad med denna sjukdom också.

Kronisk bakteriell prostatit behandlas genom användning av antibiotika, läkemedel som hindrar mikroorganismer från blomstrar. Behandlingen varar vanligtvis i minst tre månader men kan ges upp till sex månader. Eftersom det är svårt att behandla prostatan med antibiotika, läkare ordinera aggressiv, långsiktig behandling för att döda envisa bakterier. Patienter som har svårt att urinera kan kräva operation att ta bort blockeringar som finns. Män som har allvarliga fall av sjukdomen kan behöva en prostatektomi, ett förfarande som tar bort majoriteten av prostata.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.