Vad är klinisk Motion fysiologi?

Motion fysiologi är det vetenskapliga studiet av hur fysisk aktivitet påverkar kroppen. Det finns två typer av motion fysiologi: idrott och klinisk. Sport motion fysiologi gäller motion kunskap för att utveckla rutiner lämplighet konditionering för idrottare, medan kliniska utövandet fysiologi använder motion som en form av behandling och prevention av kroniska sjukdomar, liksom i terapeutiskt syfte.

Professional kliniska utövandet fysiologer allmänt arbete på sjukhus, idrottsmedicin kliniker och fysikaliska institut. De träffas med patienter och anpassa utöva regimer som kommer att vara mest gynnsamt för deras hälsa frågor. Till exempel kan någon med hjärtsjukdom föreskrivas en hjärt-rutin, som jogging eller promenader för att öka hjärta styrka.

Diabetes läger kan använda kliniska utöva fysiologi att hjälpa patienter att hantera sjukdomen. Diabetiker kan drabbas av låga insulin, hormoner som omvandlar socker från mat till energi, vilket kan resultera i höga nivåer av glukos i blodet. Motion terapi kan användas för att hålla blodsockernivåerna ner naturligt eftersom motion brännskador glukos. Fysisk aktivitet är också förskrivas till diabetiker under fysiolog kontroll för att förhindra diabetes förvärras hos överviktiga individer.

Motion används också i vårdinrättningar för behandling av ortopediska sjukdomar som artrit eller osteoporos, som hämmar rörligheten hos äldre individer. Eftersom motion kan vara svårt för personer med ledvärk, utöva fysiologer utbilda patienter om hur man säkert räkna ut att vinna fördelar för hälsan utan att skada sig själva. Motion fysiologer kommer ofta att rekommendera simning för att minimera påverkan på lederna samtidigt som man tillhandahåller nyttan av fysisk aktivitet.

Klinisk fysiologi motion kan också användas som en form av terapi för de psykologiska aspekterna, som ångest eller depression, som kan komma med en sjukdom. Motion kan öka nivåerna av serotonin i kroppen, vilket kan hjälpa till att lindra stress av personer som lider av kroniska sjukdomar. Minskad stress kan göra patienterna psykiskt må bättre, och i sin tur kan förbättra sin hälsa.

Förmågan att motivera patienter är en viktig aspekt av kliniska motion fysiologi. Fysiologer arbetar med människor som är sjuka och eventuellt smärta. Motion behandling kräver en noggrann avvägning av vetenskaplig kunskap om hur man bäst förbättra villkoren för patienter, tillsammans med motiverande färdigheter som behövs för att uppmuntra dem att fortsätta då terapi blir svårt. Till exempel kan en klinisk övning fysiolog träffa en grupp av sjukhus patienter med olika sjukdomar och föreskriva utöva rutiner särskilda villkoren. Han eller hon sedan övervakar rutiner så att ingen en overexerts sig själva och gör deras villkor försämras, samt hålla dem motiverade att övervinna sina krämpor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.