Vad är juvenil myoklonisk epilepsi?

juvenil myoklonisk epilepsi (JME), även känd som Janz Syndrom är en form av epilepsi som vanligtvis har en debut i tonåren, med den typiska åldern för debut är mellan 12 och 18, även barn så unga som sex och vuxna som gammal som 36 kan utveckla juvenil myoklonisk epilepsi. JME kännetecknas av myokloniska anfall där axlar och armar ryck i flera minuter. Detta villkor kan vanligen åtgärdas med antiepileptika som minska incidensen och svårighetsgraden av anfall.

I juvenil myoklonisk epilepsi, patienten får myokloniska anfall under de första timmarna efter uppvaknandet. Denna typ av anfall innebär små knyckar i axlar och armar och ibland ben. Patienterna förlorar inte medvetandet under myokloniska anfall, och de brukar inte falla, även om de kan tappa föremål som de bär. Löptiden för beslaget är normalt kort.

Många patienter med juvenil myoklonisk epilepsi också utveckla tonisk-kloniska anfall, även känt som grand mal eller krampaktig kramper. Denna typ av anfall innebär en tonic skede, där patienten blir medvetslös och hela tempus kroppen, och en kloniska skede, som innebär att kroppen snabbt ryck eller ryckningar. Dessa tydliga anfall vad många tänker på när de hör ordet "beslag. " Juvenil myoklonisk epilepsi kan också åtföljas av frånvaro anfall, där patienten är tillfälligt svarar på stimuli och stirrar ut i fjärran.

Identifiera juvenil myoklonisk epilepsi kan vara svårt om patienten bara erfarenheter myokloniska anfall och kramper frånvaro. Myoklonisk idioter är mycket vanliga, och inte nödvändigtvis skadliga, och frånvaro anfall kan avfärdas så enkelt dagdrömmer eller ouppmärksamhet. Hos patienter som utvecklar tonisk-kloniska anfall är villkoret ofta lättare att upptäcka. Diagnostiska tester för JME kan omfatta ett EEG, MRI, eller datortomografi av hjärnan för att leta efter ovanliga hjärnaktivitet.

Orsaken till juvenil myoklonisk epilepsi är inte känt. Det verkar finnas en genetisk komponent, med barn i familjer med en historia av epilepsi som löper högre risk att utveckla detta tillstånd. Vissa stimuli kan också utlösa anfall hos barn. Utseendet på kramper eller anfall-liknande aktivitet hos barn är definitivt en anledning till oro, och föräldrar bör ta sina barn att se en neurolog eller barnläkare om de upplever kramper. Rutinprovning kan avgöra om barnet har epilepsi och en behandlingsplan kan utvecklas för att hantera sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.