Vad är inflammatorisk bröstcancer?

Inflammatorisk bröstcancer är en ovanlig, men också anses mest aggressiva av de typer av bröstcancer. Det ser helt annorlunda än andra former av bröstcancer eftersom cancerceller blockerar lymfkörtlarna eller ledningar i bröstet, vilket gör att brösten att bli inflammerad, smärtsamma, har ett annat utseende än den opåverkade bröstet och vara varm vid beröring. En av de stora bekymmer med inflammatorisk bröstcancer är att det oftast inte diagnostiseras förrän dessa symtom är närvarande, och de uppstår snabbt under bara några månader. Cancern är så aggressiv att den kan ha redan sprida innan diagnosen ställs, även om symtomen bara började en månad eller två innan diagnos och behandling.

Även om aggressiv behandling försökte överleva för inflammatorisk bröstcancer är fortfarande för låg, har karaktär av 25-50% vid fem års märket. Ett stort antal kliniska försök pågår för att öka överlevnaden och hjälpa de drabbade fick denna statistik. Det är också viktigt att komma ihåg att statistiken, men skrämmande, bara siffror. Varje person är unik och kommer att svara olika på behandling. Cancern är också sällsynt, de bara står för 1-5% av alla fall av bröstcancer.

Behandling av inflammatoriska bröstcancer är iscensatta. Första behandling är kemoterapi, att inte bara cancerceller i bröstvävnaden, men också att döda cancerceller som kan ha spridit sig till andra delar av kroppen. Total mastektomi och avlägsnande av lymfa kanaler i underarmarna är nödvändigt för tidigt att stoppa spridning av cancer. Efter kemoterapi och mastektomi, människor med inflammatorisk bröstcancer vanligtvis genomgå lokal strålning behandlingar. Strålbehandling är särskilt riktade sig till bröstet och kvarvarande bröst eller underarm vävnad.

När första behandlingarna är färdiga, kvinnor brukar börja ta droger för att undertrycka östrogen, som kan bidra till att bromsa sanering eller tillväxt kvarvarande cancer celler. Patienten kan också få ytterligare cellgifter och /eller strålning för att minska risken för återfall. Många patienter väljer att delta i kliniska prövningar eller att den bedriver kompletterande medicinska metoder för att förbättra chansen att full återbetalning. Risk för återfall kvarstår och många tycker att erbjudas stöd grupper, eller direkt arbetar med en terapeut eller socialassistent, eftersom inflammatoriska bröstcancer är liv-förändra, och kan vara skrämmande i sin plötslig.

En av de största oron inflammatorisk bröstcancer är att det så ofta diagnostiseras då behandlingen sannolikt inte kommer att vara till nytta. Cancerceller kan snabbt sprida sig till andra viktiga organ, vilket skapar synnerlig brådska att hitta bättre sätt att diagnostisera tillstånd tidigare, och att identifiera möjliga orsaker som skulle kunna hjälpa kvinnor att undvika detta tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.