Vad är inflammation i lilla bäckenet?

inflammatoriska sjukdomar är en förutsättning exklusivt för kvinnor som orsakas av bakteriell infektion som sprider sig till könsorganen. Vanligtvis är de involverade bakterierna sexuellt överförbara, och resultatet av upphandlande sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Detta är inte alltid fallet, och vissa kvinnor utvecklar PID från andra bakteriella introduktion till könsorganen. I synnerhet vissa kvinnor få detta tillstånd kort tid efter en spiral (spiral) placeras.

Det finns många symptom på inflammatoriska sjukdomar och dessa kan omfatta har oregelbundna perioder, och vissa kvinnor upplever tunga flytningar som kan ha en lukt. Smärta från kravet kan kännas i nedre delen av ryggen, nedre delen av magen och i bäckenet. Många kvinnor känner också smärta när de har samlag. Några tecken på bakteriell infektion kan förekomma också, som feber, och en del kvinnor rapporterar symtom som illamående och kräkningar. Ett annat vanligt symptom är smärta när tömning av urinblåsan.

Trots den konstellation av symptom som kan associeras med PID, upplever vissa kvinnor inte någon av dem, och de kan ignorera bäckenben inflammatorisk sjukdom oavsiktligt. Vissa typer av bakterier, såsom den från klamydia, är förknippade med låga symptom förekomst. Tyvärr bortser från villkoret kan skapa stora komplikationer. Med tiden fortsatte bakteriell infektion kan ärr i äggledarna och kan skapa permanenta eller tillfälliga infertilitet. Kvinnor som blir gravida när de har PID är mycket mer sannolikt har ett utomkvedshavandeskap. Även med behandlingen kan vissa kvinnor tycker att de upplever kronisk smärta i bäckenet flera månader eller år därefter.

De som misstänker inflammatoriska sjukdomar bör se sin läkare, och det är inte nödvändigt att vänta tills symtomen utvecklas. Eftersom en av de vanligaste sätten för att detta sjukdomen förekommer genom vissa sexuellt överförbara sjukdomar som klamydia, kvinnor som har oskyddat sex eller sex med en partner som har en STD, skulle se sina läkare genast för att testa för sexuellt överförbara sjukdomar. Tidiga tester vanligtvis innebär en gynekologisk undersökning och svabbar livmoderhalsen för att utesluta PID eller förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar. Om PID har funnits, får vissa läkare vill göra en laparoskopisk förfarande för att fastställa graden av infektion.

I de flesta fall när en kvinna har inflammatoriska sjukdomar kommer hon behandlas med antibiotika. Många kvinnor tar orala antibiotika och kan ha flera följa upp möten med läkare för att kontrollera att infektionen helt har läkt ut. Svåra fall kan kräva sjukhusvård och intravenös (iv) antibiotika. Ibland bölder utvecklas i fortplantningsorganen, och dessa kan kräva kirurgisk dränering så att de inte brista, men detta är inte vanlig.

PID är ett svårt tillstånd som ofta kan förebyggas. Kvinnor mest utsatta för denna sjukdom är i allmänhet de som har haft oskyddat sex eller sex med flera partners. Använda barriärmetoder av preventivmedel, i synnerhet kondomer bidrar lägre risk för att få sexuellt överförbara sjukdomar som mest sannolikt orsakar inflammation i lilla bäckenet. Kvinnor också uppmanas att tala med sina läkare om risken kontra nyttan med spiral placering, eftersom dessa enheter preventivmedel också medföra vissa risker för PID, och om de kan förhindra graviditet, de är inte en metod som förhindrar sexuellt överförbara sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.