Vad är guided tissue regeneration?

guided tissue regeneration (GTR) är ett kirurgiskt ingrepp som används av tandläkare för att främja ny tillväxt ben i områden i käken som har skadats av sjukdomar i tandköttet. Det är också känt som guidade ben förnyelse, och det är klassiskt används för att stabilisera hotade tänder eller för att förbereda ett område i käken för tandimplantat. Operationen är invasiv, och det är viktigt att söka upp en tandläkare som har erfarenhet med det förfarande och ett bra resultat med patienter.

Under loppet av tandköttsproblem kan små fickor utvecklas i benen i käken som käken äts bort av sjukdom. Dessa fickor kan främja spridningen av infektioner, och de också destabilisera tänder. När tuggummi sjukdomen är under kontroll, kan en tandläkare rekommendera åtgärda dessa fickor med guided tissue regeneration, oavsett om målet är att spara befintliga tänder eller för att förbereda käken för dentala implantat för att ersätta tänder som kommer att dras ut, eller har redan utvunnits .

I kirurgi, utsätter en tandläkare området oro, noggrant rengör den och installerar ett membran mellan den mjuka vävnaden och ficka på benet. Detta membran håller snabbväxande mjukvävnad ur fickan, så att långsamt växande ben har en chans att växa och fylla i. Några membran som måste bort vid en senare tidpunkt, medan andra kommer att eliminera om de lämnas på plats. Framstegen för guided tissue regeneration kan övervakas med regelbundna röntgen för att kontrollera tillväxten av nya ben och bekräftar att tillväxten fortsätter som väntat.

Samtidigt som nya ben växer, kan patienten behöva att följa en strikt regim som innefattar mycket noggrann munhygien och rätt kost. Tandläkaren kommer att göra rekommendationer på grundval av var den guidade vävnadsregenerering, patientens historia, och patientens specifika behov. När guided tissue regeneration förfarande rekommenderas, en tandläkare oftast frågar patienten om han eller hon är villig att åta sig att den extra omsorg som krävs. Om patienten inte kommer att kunna vidare med eftervård, får förfarandet inte vara så lyckat.

När en tandläkare rekommenderar den guidade behandlingen vävnadsregenerering för parodontit, kan patienten vill begära ett andra utlåtande från en annan tandläkare för att bekräfta att det är nödvändigt. Patienten ska också be om tandläkarens erfarenhet av förfarandet, och utfallet för patienterna, en kompetent tandläkare borde vara glad att berätta framgångar, vilket kan omfatta visning av röntgenbilder som visar läkning utvecklingen på andra patienter. Patienterna bör också få detaljerad information om läkningstiden och efterbehandlingsplan innan de begår det kirurgiska ingreppet, för att säkerställa att de verkligen är förberedda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.